Γιατί σε τρώνε τα μάτια σου το βράδυ;

Αν σε τρώνε τα μάτια σου όλη τη μέρα αλλά το βράδυ η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη, υπάρχει απάντηση.

γυναίκα ύπνος κρεβάτι μάτια φαγούρα triocean

Συνεργάστηκε ο Αλέξανδρος Κόννου (matakia.gr)

Αν σε τρώνε τα μάτια σου τη νύχτα -και τη μέρα, αλλά λιγότερο- το πιθανότερο είναι πως η κατάσταση αυτή οφείλεται σε κάποια αλλεργική αντίδραση ή στην κούραση από το διάβασμα ή τον υπολογιστή. Γιατί όμως το πρόβλημα επιδεινώνεται το βράδυ;

Γιατί σε τρώνε τα μάτια σου τη νύχτα;

Κατά τη διάρκεια της μέρας το μυαλό είναι διαρκώς απασχολημένο και είναι πιο εύκολο να μη δίνεις σημασία στη φαγούρα στα μάτια. Το βράδυ, είμαστε όμως πιο ήρεμοι και πιο συντονισμένοι με το σώμα μας γι' αυτό και τα διάφορα συμπτώματα και ενοχλήσεις γίνονται αμέσως αισθητά. Επιπλέον, εάν όλη τη μέρα είσαι έξω από το σπίτι, εκτίθεσαι και σε διαφορετικά αλλεργιογόνα από αυτά του χώρου σου. Για παράδειγμα, στο γραφείο μπορεί να χρησιμοποιείτε κλιματιστικό για να δροσιστείτε, ενώ στο σπίτι να ανοίγεις τις μπαλκονόπορτες με αποτέλεσμα μαζί με τον αέρα να μπαίνει και γύρη. Τέλος, αν τα μάτια σου είναι ξηρά σε όλη τη διάρκεια της μέρας είναι φυσικό με το πέρασμα των ωρών να επιδεινωθεί η κατάσταση το βράδυ, κατάσταση που σου προκαλεί έντονη φαγούρα στα μάτια.

Διάβασε επίσης: Σακούλες και κουρασμένα μάτια; Όχι αν κάνεις αυτά!

Διάβασε επίσης: Τι είναι η επιπεφυκίτιδα, τα συμπτώματα και πώς θα την προλάβεις

Σε τρώνε τα μάτια σου τη νύχτα: Τι να κάνεις και τι όχι

Ναι Να φοράς τα γυαλιά ηλίου σου, ειδικά όταν έχει πολύ αέρα. Επισκέψου τον οφθαλμίατρο εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν. Ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού σου, καθώς και τις οδηγίες που αναγράφονται στα φάρμακα που ίσως σου έδωσε. Όχι Μην τρίβεις τα μάτια σου. Απόφυγε τους φακούς επαφής μέχρι να περάσει το πρόβλημα. Απόφευγε κλειστούς χώρους με πολύ καπνό. Αν δουλεύεις με υπολογιστή, κάνε διαλείμματα για να ξεκουράζονται τα μάτια. Προσοχή: Μόνο ο οφθαλμίατρος είναι ειδικός να συνταγογραφήσει κάποια φάρμακα όπως αντιβιοτικά, αντιαλλεργικά, κολλύρια, αντιισταμινικά στη μορφή γέλης ή οφθαλμικών σταγόνων, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ή κορτιζόνη. Μην κάνεις ποτέ διάγνωση μόνη σου και μην προμηθεύεσαι φάρμακα χωρίς τη συγκατάθεση του ειδικού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i