6 εύκολες συμβουλές για καθαρή αναπνοή από την ΩΡΛ Ανατολή Παταρίδου

Απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές για καθαρή αναπνοή από την ΩΡΛ Ανατολή Παταρίδου. 

29.12.2019

εχεις διαβασει

6 εύκολες συμβουλές για καθαρή αναπνοή από την ΩΡΛ Ανατολή Παταρίδου

Συνεργάστηκε η Ανατολή Παταρίδου, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής και τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστηµονική συνεργάτιδα Νοσοκοµείου Υγεία – Μητέρα (www.pataridou.gr).

Θέλεις να έχεις καθαρή αναπνοή όλη τη μέρα; Δεν χρειάζεται να είσαι με την οδοντόβουρτσα στο χέρι! Υιοθέτησε αυτές τις 6 απλές και πρακτικές συμβουλές και θα νιώθεις πάντα σίγουρη για την αναπνοή σου.

#1

Όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου, μην ξεχνάς τη γλώσσα: Βουρτσίζοντάς την, απομακρύνονται πολλά μικρόβια που υπάρχουν εκεί, τα οποία συντελούν στην κακοσμία.

#2

Αν χρησιμοποιείς καθημερινά οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια, τότε τα δόντια σου θα είναι πραγματικά καθαρά. Κι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για καθαρή αναπνοή!

#3

Ο δυόσμος, η μέντα και ο ευκάλυπτος χαρίζουν ευχάριστη αναπνοή, αλλά επίσης μπορούν να δράσουν κατά διαφόρων μικροβίων στο λαιμό και στο στόμα.

#4

Η διατροφή σου σχετίζεται με την καθαρή αναπνοή. Η βιταμίνη C εξουδετερώνει τα βακτήρια του στόματος και καταπολεμά την κακοσμία. Τώρα έχεις έναν ακόμα λόγο να τρως περισσότερα φρούτα, όπως πορτοκάλι, μανταρίνι και ακτινίδιο.

Διάβασε επίσης: Πώς θα αποκτήσεις λευκά δόντια; 3 πράγματα που δεν ήξερες!

Διάβασε επίσης: Πόσες φορές την ημέρα βουρτσίζεις τα δόντια σου; Μήπως το παρακάνεις;

#5

Κάνε πλύσεις με διάλυμα στόματος αραιωμένο με φυσιολογικό ορό για την αντισηψία των αμυγδαλών και της στοματικής κοιλότητας.

#6

Η δίαιτα με χαμηλά λιπαρά και η κατανάλωση περίπου 8-10 ποτηριών νερού την ημέρα επίσης βοηθούν για να έχεις πάντα καθαρή αναπνοή.

[related id="433283"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece