Πώς να καθαρίσω το ψυγείο εύκολα και γρήγορα;

Δε χρειάζεσαι πολύ χρόνο, για να καθαρίσεις το ψυγείο σου αρκεί να έχεις σύστημα!

ψυγείο καθαρό σπίτι καθάρισμα istock

Παρότι σου φαίνεται μπελάς, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να καθαρίσεις το ψυγείο σου - αρκούν 20-30 λεπτά. Οπότε μην το σκέφτεσαι υπερβολικά και ξεκίνησε αμέσως. Ακολούθησε την παρακάτω τακτική, για να το καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά.

Διαβάστε Επίσης

Πώς να καθαρίσω το ψυγείο εύκολα και γρήγορα;  Τα βήματα για καθαρό ψυγείο

1. Άδειασε όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν στο ψυγείο, ανά συρτάρι. Πέταξε στα σκουπίδια οτιδήποτε έχει χαλάσει ή μουχλιάσει. Φρόντισε τα παλιά μπουκάλια να πάνε στην ανακύκλωση.

2. Προτού τοποθετήσεις και πάλι τα αντικείμενα μέσα στο ψυγείο, πλύνε όλες τις επιφάνειες με ένα καθαριστικό σπρέι για όλες τις χρήσεις.

3. Χρησιμοποιώντας λίγο ρολό κουζίνας ή ένα παλιό πανί καθάρισε τα τοιχώματα και τα ράφια. Τρίψε και αφαίρεσε τη βρομιά με ένα σφουγγάρι, όπου χρειαστεί.

4. Βγάλε τα συρτάρια και μετάφερέ τα στο νεροχύτη ή στη μπανιέρα. Γέμισέ τα με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και καθάρισέ τα. Άφησέ τα να στεγνώσουν καλά μέχρι να τα βάλεις πίσω στο ψυγείο.

5. Τοποθέτησε τις τροφές πίσω στο ψυγείο, χωρίζοντάς τες σε κατηγορίες, όπως γαλακτοκομικά, σάλτσες ή φρέσκα λαχανικά. Καθάρισε τα βάζα και τα μπουκάλια με ένα νωπό πανί πριν τα τοποθετήσεις στα ράφια.

6. Καθάρισε όλες τις πόρτες και τις γωνίες του ψυγείου με ένα απολυμαντικό σπρέι. Ψέκασε και το εξωτερικό του ψυγείου και σκούπισε με λίγο ρολό κουζίνας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες τόσο γρήγορα το ψυγείο σου;

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i