10 διαιτολόγοι απαντούν: Τι καφέ πίνουν; Kι αν επέλεγαν το ίδιο φαγητό για 1 εβδομάδα ποιο θα ήταν;

Ένα fun και εναλλακτικό ερωτηματολόγιο για 10 διαφορετικές διαιτολόγους.

boiled-eggs-with-cottage-cheese-on-a-toasted-slice-of-brown-bread-picture-id1136590445

Μπορεί να τους ζητάμε συχνά συμβουλές διατροφής, αλλά έχει εξίσου ενδιαφέρον να τις γνωρίσουμε και καλύτερα. Τι καφέ πίνουν; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν μόλις ξυπνήσουν και το τελευταίο πριν κοιμηθούν; Κι αν έπρεπε να τρώνε το ίδιο φαγητό για μία εβδομάδα ποιο θα ήταν; Δέκα διατροφολόγοι απαντούν σε μερικές... εναλλακτικές ερωτήσεις μας.

Ιωάννα Μανδηλάρη @threpsisnutrition

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Τα δυο πρώτα- αλήθεια δεν θυμάμαι με ποια σειρά- είναι να ανοίξω τα παράθυρα και να ξυπνήσω την κόρη μου. Τα δυο τελευταία είναι να κλείσω το κινητό μου και να πιώ λίγο νερό. Αν έπρεπε να τρως για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό ποιό θα ήταν; Πολύσπορο ψωμί με αβοκάντο, ντοματίνια και ελιές· έχω βάσιμες υποψίες, ότι θα μου αρκούσε για να ζήσω Πώς πίνεις τον καφέ σου; Ελληνικό με μέλι και ελάχιστη σκόνη κάρδαμο το πρωί. Μέσα στη μέρα δεν θα πιω άλλο καφέ, αλλά πράσινο τσάι για τόνωση και αντιοξειδωτική προστασία.

Έφη Κολοβέρου @efi_koloverou_dietitian

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Με το που ξυπνήσω φτιάχνω ελληνικό καφέ (όλο το χρόνο!!!), ενώ πριν πάω για ύπνο διαβάζω πάντα μερικές σελίδες από κάποιο βιβλίο για να χαλαρώσω.

Αν έπρεπε να τρως για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό ποιό θα ήταν; Sushi. Αυθεντικό, κλασικό sushi. Πώς πίνεις τον καφέ σου; Πίνω 1 ελληνικό καφέ το πρωί και 1 freddo espresso στο γραφείο μου (μέτριοι και οι 2). Συγγνώμη αλλά λίγη ζάχαρη την έχω ανάγκη.. ????

Μαρία Μεντζέλου @maria.mentzelou

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνήσω είναι να πλύνω το πρόσωπο μου για να ετοιμάσω πρωινό. Το βράδυ πάλι μου αρέσει να ακούω μουσική και να χαζεύω λίγο στο Instagram.

Αν έπρεπε να τρως για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό ποιο θα ήταν; Αχ δύσκολο! Είμαι ανάμεσα στα ρεβίθια με σπανάκι και την σπιτική τυρόπιτα! ... And the winner is σπιτική τυρόπιτα!

Πώς πίνεις τον καφέ σου; Ο καφές είναι ένα ευαίσθητο θέμα γιατί είμαι coffee addicted! Μετά από πολλές δοκιμές για το καλοκαίρι έχω καταλήξει στο fredo cappuccino μέτριο με στέβια και σκόνη κανέλα-σοκολάτα για topping. Τον χειμώνα πάλι διαλέγω διπλό cappuccino με γάλα αμυγδάλου μέτριο με στέβια και σκόνη κανέλα-σοκολάτα για topping.

Βίρνα Σκουλίδη @dietlicious.gr

Αν έπρεπε να τρως για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό ποιο θα ήταν; Αν έπρεπε να τρώω για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό, αυτό θα ήταν σίγουρα τα μακαρόνια (ακόμα και σκέτα!).

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ξυπνήσω είναι να ετοιμαστώ για την πρωινή μου προπόνηση, ενώ το τελευταίο πριν κοιμηθώ είναι να δω μία ταινία ή σειρά για να χαλαρώσω.

Πώς πίνεις τον καφέ σου; Δεν πίνω καθόλου καφέ και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, καθώς δεν μου αρέσει.

Αλεξάνδρα Κοντοδήμου @nutrition_home

Αν έπρεπε να τρως για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό ποιο θα ήταν; Μακαρόνια σε όλες τους τις μορφές! Σαν φοιτήτρια είχα τελειοποιήσει κάθε πιθανή συνταγή!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις σηκώνομαι είναι (δυστυχώς) το scrolling! Το τελευταίο πράγμα που κάνω, και ενώ έχω ολοκληρώσει με το night routine μου, είναι να βάλω κάτι ανάλαφρο στο netflix! Είναι το υπνωτικό μου!

Πώς πίνεις τον καφέ σου; Σκέτο σε όλες του τις μορφές και σε μεγάλες ποσότητες!

Ζωή Σαμαρά @dieticious_sam

Αν έπρεπε να τρως για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό ποιο θα ήταν; Πανεύκολη ερώτηση! Μακαρόνια είτε με κιμά είτε με σάλτσα. Τα λατρεύω! Και συμβουλή προς όλους: Μην τα φοβάστε και μην τα αποκλείετε από τη διατροφή σας. Το κλειδί είναι στο μέγεθος της μερίδας!

Πώς πίνεις τον καφέ σου; Freddo espresso decaf σκέτο. Σκέτος γιατί ενώ μου αρέσουν τα γλυκά, στον καφέ η ζάχαρη μου χαλάει τη γεύση και decaf, όχι για κάποιο ιδιαίτερο διατροφικό λόγο, αλλά γιατί ο κανονικός κάποιες φορές μου προκαλεί ταχυπαλμία και γαστρεντερικές ενοχλήσεις.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Το πρώτο πράγμα μόλις ξυπνήσω όσο αφορά τη διατροφή μου είναι σίγουρα να πιω νερό και το τελευταίο να διαβάσω λίγες σελίδες από το αγαπημένο μου βιβλίο ή να δω λίγα λεπτά από την αγαπημένη μου σειρά. Τώρα τελευταία έχω εντάξει λίγο το διαλογισμό πριν να κοιμηθώ και με βοηθάει απίστευτα να ηρεμώ.

Σοφία Κόντη @healthnutritionbalance

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να πίνω ένα ποτήρι νερό και 10 λεπτά αργότερα τρώω το πρωινό μου.

Πώς πίνεις τον καφέ σου; Πίνω χειμώνα καλοκαίρι freddo cappuccino σκέτο.

Αν έπρεπε να τρως για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό ποιο θα ήταν; Χωρίς δεύτερη σκέψη και καμία αναστολή μακαρόνια με σάλτσα λαχανικών.

Δήμητρα Γλυνού @dimitra_glunou

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Το πρώτο πράγμα είναι να πίνω ένα ποτήρι νερό και το τελευταίο είναι να πιω ένα ρόφημα - συνήθως τσάι ή κάποιο άλλο βότανο.

Αν έπρεπε να τρως για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό ποιο θα ήταν; Σαλάτα οσπρίων με ρεβύθια, σιτάρι, αβοκάντο και πολύχρωμες πιπεριές.

Πώς πίνεις τον καφέ σου; Σκέτο καπουτσίνο, συνήθως με γάλα σόγιας.

Θέκλα Γκιώνη @mynutriplan

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Με το που ξυπνήσω και πριν κοιμηθώ θα πιω σίγουρα ένα ποτήρι νερό.

Αν έπρεπε να τρως για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό ποιο θα ήταν; Ριζότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας.

Πώς πίνεις τον καφέ σου; Freddo espresso σκέτο.

Βάσω Βαγιώτα @dietitians_diary

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; Καθαρισμό προσώπου, κρέμα ημέρας και ματιών και μετά απευθείας πρωινό! Πριν κοιμηθώ σίγουρα ξεβάφομαι και κάνω έναν καλό καθαρισμό με σαπούνι, έπειτα κρέμα προσώπου και ματιών, την προσευχή μου και ύπνο!

Αν έπρεπε να τρως για μία εβδομάδα το ίδιο φαγητό ποιο θα ήταν; Ψάρι ή θαλασσινά με πένες ολικής και λαχανικά. Αλλά θα το βαριόμουν σίγουρα. Πάντα θέλω ποικιλία στην διατροφή μου.

Πώς πίνεις τον καφέ σου; Σπάνια πίνω καφέ Μου αρέσει όμως που και που ο γαλλικός σκέτος και ο ελληνικός. Συνηθίζω να πίνω τσάι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

ΔΙΑΤΡΟΦΗ Παρ, 24 Μαρ 2023

Νηστεία για αθλητές: Συμβουλές για τη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης

Αν γυμνάζεσαι συστηματικά, είναι απαραίτητο να διασφαλίσεις ότι το σώμα σου θα λαμβάνει επαρκή διατροφή για να τροφοδοτήσει την απόδοσή σου και να αποτρέψεις τυχόν ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟς ΣΥΝΕΡΓΑΤΗς SHAPE

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i