Το ρόφημα που πίνει η Scarlett Johansson θα σε βοηθήσει να χάσεις 8 κιλά σε 3 μήνες

Αυτό είναι το ρόφημα που προσφέρει πολλαπλά οφέλη και το πίνουν οι celebrities, μεταξύ αυτών και η Scarlett Johansson.

Scarlett Johansson shutterstock

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ Nutrition, Prevention & Health, η κατανάλωση μιας κουταλιάς μηλόξυδου αραιωμένη σε ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί πριν από το πρωινό γεύμα θα μπορούσε να σε βοηθήσει να χάσεις 8 κιλά σε τρεις μήνες. 

Το νο1 λάθος που κάνεις με το μηλόξυδο και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

Τα ευρήματα της μελέτης για το μηλόξυδο

Οι ερευνητές διεξήγαγαν μια διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη, κλινική δοκιμή σε μια ομάδα 120 υπέρβαρων και παχύσαρκων νέων ηλικίας 12-25 ετών. Οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν τυχαία σε μία από τις τέσσερις ομάδες και τους ζητήθηκε να πιουν 5 ml, 10 ml ή 15 ml μηλόξυδου. Μετά από 12 εβδομάδες, όσοι έλαβαν την υψηλότερη δόση έχασαν κατά μέσο όρο 7 κιλά, με σημαντική μείωση στην περίμετρο της μέσης και στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα - παρά τις άλλες αλλαγές στη διατροφή τους ή αλλαγές στις συνήθειες άσκησης κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Πολλοί διάσημοι φέρονται να είναι θαυμαστές του υγιεινού ροφήματος όπως η Victoria Beckham, η Scarlett Johansson, η Jennifer Aniston, η Katy Perry και η Kim Kardashian.

Διαβάστε επίσης: Jennifer Aniston: Τι προβλήματα υγείας προκαλεί η δίαιτα που ακολουθεί;

Το ρόφημα που λατρεύει η Scarlett Johansson έχει πολλαπλά οφέλη

Scarlett Johansson
splash news/ ideal image

Ελέγχει το σάκχαρο

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να μειώσει τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό – το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της λιγούρας. Αυτό είναι κάτι που μπορεί πράγματι να βοηθήσει τα άτομα με προδιαβητική κατάσταση να αποτρέψουν την ανάπτυξη της πάθησης.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μηλόξυδου πριν από τα γεύματα μείωσε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των ασθενών με προδιαβήτη σχεδόν στο μισό. Ενώ μια άλλη μελέτη - που αφορούσε συμμετέχοντες με διαβήτη τύπου 2 - διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μηλόξυδο πριν τον ύπνο είχαν μειωμένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα όταν ξύπνησαν το επόμενο πρωί.

Ξεφουσκώνει

Προηγούμενες μελέτες σε υγιείς ανθρώπους δείχνουν ότι το ξύδι καθυστερεί τη γαστρική κένωση και μειώνει τα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα. Μία μελέτη με σκοπό να διερευνήσει την επίδραση του μηλόξυδου στον καθυστερημένο ρυθμό γαστρικής κένωσης σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη έδειξε το ξύδι επηρεάζει τους ινσουλινοεξαρτώμενους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη με διαβητική γαστροπάρεση, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τον ρυθμό εκκένωσης του στομάχου. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα όσον αφορά τον γλυκαιμικό τους έλεγχο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσική θεραπεία για την καταπολέμηση λοιμώξεων και ασθενειών. Είναι πλούσιο σε ωφέλιμα βακτήρια και ένζυμα που μπορούν να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν από το οξειδωτικό στρες και τη βλάβη στα κύτταρα του σώματος.

Διαβάστε επίσης: Δυνατό ανοσοποιητικό με 6 must try ροφήματα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i