Εμμηνόπαυση: Το ινδικό ρόφημα που μειώνει τις εξάψεις

Πιες αυτό το ινδικό ρόφημα που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης.

Solkadhi istock

Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση συχνά συνδέεται με διάφορα συμπτώματα όπως αύξηση βάρους, νυχτερινές εφιδρώσεις, εναλλαγές της διάθεσης και το πιο συνηθισμένο από όλα: εξάψεις.

Οι εξάψεις είναι μια ξαφνική έκρηξη θερμότητας στο πάνω μέρος του σώματος, ειδικά στο πρόσωπο και στο ντεκολτέ. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τη νύχτα. Μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου το 75-80% των γυναικών υποφέρουν από εξάψεις.

Οι ορμονικές αλλαγές, το άγχος και το στρες, η ζέστη, τα πικάντικα τρόφιμα, η καφεΐνη και το αλκοόλ, όλα επιδεινώνουν τις εξάψεις. Αυτό το ινδικό ρόφημα μπορεί να σε ανακουφίσει.

Μείωσε τις εξάψεις με αυτήν τη δημοφιλή διατροφή

Solkadhi: Το ινδικό ρόφημα που μειώνει τις εξάψεις

Πρόκειται για ένα καταπραϋντικό ρόφημα που παρασκευάζεται με γάλα καρύδας, κοκούμ (Σ.Σ.: στην Ελλάδα ονομάζεται γαρκινία η ινδική, ένα σκούρο κόκκινο φρούτο που προέρχεται από την Ινδία, έχει ξινή γεύση και χρησιμοποιείται συχνά στην ινδική κουζίνα ως πηκτικό και αρωματικό) και αρωματικά.

Το γάλα καρύδας έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό από διάφορες λοιμώξεις και ιούς. Περιέχει σημαντικές ποσότητες λιπαρών αλλά το υγιεινό είδος που χρησιμεύει ως πηγή ενέργειας και βοηθά το μεταβολισμό.

Η συνταγή για το Solkadhi

Θα χρειαστείς:

  • 2 ποτήρια γάλα καρύδα
  • 8 κομμάτια Κοκούμ (θα το βρεις σε ενημερωμένα σούπερ μάρκετ, με εξωτικά φρούτα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 0,5 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κομμάτια πράσινη πιπεριά
  • 6 γρ φύλλα κόλιανδρου
  • 1 κούπα τριμμένη Καρύδα

Οδηγίες

  • Μουλιάζεις το κοκούμ σε 3/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό για 30 λεπτά.
  • Αλέθεις την τριμμένη καρύδα, το σκόρδο, το τζίντζερ και την πράσινη πιπεριά μαζί με λίγο νερό σε ένα μπλέντερ. Προσθέτεις νερό όσο χρειάζεται για να γίνει μια παχύρρευστη πάστα. Στη συνέχεια, προσθέτεις ξανά νερό και ανακατεύεις.
  • Σούρωσε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι.
  • Άφησέ το να ξεκουραστεί για μια ώρα πριν το καταναλώσεις.
  • Προσθέτεις στο μείγμα το γάλα καρύδας και το αλάτι. Ανακατεύεις καλά.
  • Γαρνίρεις με φύλλα κόλιανδρου και το σερβίρεις κρύο.

kokum
istock

Το φρούτο kokum

 

Τι πρέπει να ξέρεις για το Solkadhi

  • Είναι δροσερό και ιδανικό για μετά την κατανάλωση πικάντικων φαγητών.
  • Προωθεί την απώλεια βάρους περιορίζοντας την όρεξη.
  • Περιέχει αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την υγεία του δέρματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  • Το κοκούμ, ένα πρωταρχικό συστατικό στο Solkadhi, έχει υψηλή παρουσία ανθοκυανινών που είναι αντικαρκινογόνο και αντιγηραντικό.

Εξάψεις στην εμμηνόπαυση: Έρευνα απαντά στο πόσο διαρκούν - και μας ξαφνιάζει

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i