
Οι κοτομπουκιές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Τραγανές εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά, αποτελούν την τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή συνοδευτικό. Συχνά, όμως, θεωρούνται junk food, λόγω των υλικών και της μεθόδου μαγειρέματος που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες έτοιμες ή κατεψυγμένες εκδοχές που βρίσκουμε στην αγορά. Οι κοτομπουκιές αυτές μπορεί να περιέχουν υπερβολικά λιπαρά, συντηρητικά και χαμηλής ποιότητας κρέας.
Ωστόσο, με τη σωστή επιλογή υλικών και μεθόδους μαγειρέματος, οι κοτομπουκιές μπορούν να γίνουν μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή. Χρησιμοποιώντας φρέσκο κοτόπουλο, καρυκεύματα και πιο ελαφριές τεχνικές, όπως το ψήσιμο στον φούρνο ή το μαγείρεμα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι, μπορείς να φτιάξεις σπιτικές κοτομπουκιές που θα ικανοποιήσουν την όρεξη χωρίς τις ενοχές που συνοδεύουν το γρήγορο φαγητό.
Η digital creator Γιώτα (@blonde.cook), έχει ετοιμάσει την πιο υγιεινή και θρεπτική συνταγή για αφράτες και σπιτικές κοτομπουκιές, για να μην ξαναγοράσει ποτέ απέξω.
Σπιτικές κοτομπουκιές
Υλικά:
- 500 γρ. βρασμένο κοτόμπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά
- 1 μικρό καρότο
- 1 κουταλιά γιαούρτι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 100 γρ. βρώμη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- πάπρικα, σκόνη σκόρδου
Για το μείγμα φρυγανιάς
- φρυγανιά
- αλάτι
- πάπρικα
- κουρκουμά
- παρμεζάνα
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μίξερ τοποθετείς όλα τα υλικά σου και τα πολτοποιείς
2) Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, πλάθεις με τα χέρια σου μέχρι να τους δώσεις το σχήμα που θες και περνάς από τη φρυγανιά για να κάνουν μια κρούστα
3) Ψήνεις στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Διάβασε επίσης:
Vegan "κοτομπουκιές": Η αλμυρή crispy λιχουδιά που αλλάζει τα δεδομένα στο finger food
Ιδέες για υγιεινά σνακ στο σχολείο από 7 διατροφολόγους
Συνταγή για σπιτικά πακοτίνια - Τόσα τραγανά και τόσο νόστιμα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr