
Η τορτίγια είναι ένα παραδοσιακό φαγητό, που συνήθως παρασκευάζεται από αλεύρι καλαμποκιού ή σίτου και χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες, ιδιαίτερα στη μεξικάνικη και ισπανική. Είναι ευέλικτη, καθώς μπορεί να γεμιστεί με διάφορα υλικά, από λαχανικά και κρέας μέχρι τυριά και σάλτσες, και σερβίρεται ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.
Η κινόα είναι ένα ψευδόδημητριακό που έχει κερδίσει τη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια λόγω των διατροφικών της πλεονεκτημάτων. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και μέταλλα, ενώ είναι χωρίς γλουτένη, κάτι που την καθιστά ιδανική επιλογή για άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη.
Αν θέλεις να φτιάξεις τορτίγιες χωρίς γλουτένη και με υλικά φιλικά προς το ευερέθιστο έντερο, η κινόα είναι η τέλεια επιλογή. Η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου (@dimidiet), προτείνει μια συνταγή που αξιοποιεί την κινόα για να δημιουργήσεις ελαφριές και νόστιμες τορτίγιες, ιδανικές για ευαίσθητα πεπτικά συστήματα. Χωρίς γλουτένη και με θρεπτικά συστατικά που προάγουν την καλή λειτουργία του εντέρου, αυτές οι τορτίγιες είναι ιδανικές για καθημερινή κατανάλωση, χωρίς να προκαλούν ενοχλήσεις.
Τορτίγιες από κινόα
*βγαίνουν 7 τορτίγιες
Υλικά:
- 1 κούπα κινόα
- 1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
1) Μουλιάζεις σε 2-3 κούπες νερό μια κούπα κινόα αποβραδίς. Την επόμενη μέρα τη στραγγίζεις και την ξεπλένεις καλά σε ένα σουρωτήρι
2) Τη βάζεις στο μπλέντερ με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι και χτυπάς καλά μέχρι να έχεις ένα χυλό
3) Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι που το έχεις αλείψει με λίγο ελαιόλαδο
4) Ρίχνεις λίγο από το χυλό και τον απλώνεις να γίνει μία λεπτή τορτίγια. Ψήνεις σε σιγανή φωτιά κι όταν είναι έτοιμη την αναποδογυρίζεις και την ψήνεις λίγο κι από την άλλη
Διάβασε επίσης:
Υγιεινές τορτίγιες με δύο μόνο υλικά
Πώς να τυλίγεις σωστά μία τορτίγια; Δύο τρόποι για να μην φεύγουν τα υλικά
Ελαφρύ βραδινό με τορτίγια: 5 υγιεινές συνταγές για κρύα σάντουιτς
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr