Το όνομά του είναι «Cloud Bread» ή αλλιώς ψωμί - συννεφάκι, παίρνοντας την ονομασία του από την αφράτη ζύμη του. Τελευταία έχει αναδειχθεί σε ένα μεγάλο social media trend στο φαγητό και όχι άδικα, αφού πρόκειται για ψωμί χωρίς... αλεύρι, υδατάνθρακες ή γλουτένη. Aν ακολουθείς και εσύ μια υγιεινή διατροφική καθημερινότητα, αναμφίβολα, είναι από τις συνταγές που θα πρέπει να δοκιμάσεις!
Πώς θα φτιάξεις και εσύ το υγιεινό αυτό ψωμάκι; Η συνταγή είναι πανεύκολη και περιλαμβάνει μόνο 4 υλικά, που θα βρεις παρακάτω!
Δες επίσης:H συνταγή για το πιο σούπερ πρωινό με νάτσος, αυγά, αβοκάντο και όχι μόνο!
Cloud bread: Η πιο εύκολη συνταγή για ψωμάκια χωρίς αλεύρι
Υλικά:
- 3 αυγά
- 3 κουταλιές τυρί κότατζ ή τυρί κρέμα
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού κρεμόριο (κρέμα ταρτάρ)
- Μέλι
Εκτέλεση:
Χώρισε το ασπράδι από τον κρόκο. Ανακάτεψε τους κρόκους με το τυρί μέχρι τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε το κρεμόριο με τα ασπράδια στο μίξερ.
Ένωσε τα δύο μείγματα, ρίχνοντας το πρώτο μέσα στο δεύτερο, χωρίς να ανακατέψεις. Με ένα μεγάλο κουτάλι, μοίρασε το μείγμα περίπου σε ίσες δόσεις. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, περίπου για 30 λεπτά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr