6 υγιεινά και χορταστικά σνακ χωρίς γλουτένη

Με μπόλικα θρεπτικά συστατικά και χωρίς περιττές θερμίδες.

Σνακ χωρίς γλουτένη iStock

Έχουμε τονίσει πολλές φορές τη σημασία των ενδιάμεσων γευμάτων πριν το μεσημεριανό break για φαγητό ή το δείπνο. Τα σκαν είναι απαραίτητα καθώς χαρίζουν στον οργανισμό ενέργεια, θρεπτικά συστατικά ενώ συμβάλλουν στην προσπάθεια σου να χάσεις περιττά κιλά, αφού καταλαγιάζουν την πείνα και σε κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις πιο επίπεδο στομάχι

Πολλές φορές όμως η επιλογή τους είναι δύσκολη και περίπλοκη, ειδικά αν δε θέλεις να πέσεις στην παγίδα των έξτρα θερμίδων ή δεν αντέχεις τη γλουτένη, λόγω δυσανεξίας. Και ενώ τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα με προϊόντα "χωρίς γλουτένη", τις περισσότερες φορές αυτά περιέχουν άλλα πρόσθετα, όπως σάκχαρα, υδατάνθρακες κ.α, τα οποία σαφώς βλάπτουν τη σιλουέτα αλλά και την υγεία σου. Βέβαια, δε χρειάζεται να βασίζεις το επόμενο σου σνακ σε αυτές τις έτοιμες λύσεις, αφού αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο, μπορείς να ετοιμάσεις ένα ποιοτικό σνακ χωρίς γλουτένη για όλες εκείνες τις ώρες που αισθάνεσαι το στομάχι σου να γουργουρίζει.

Νόστιμα και χορταστικά σνακ χωρίς γλουτένη:

1. Μπαστούνια κίτρινου τυριού, τυλιγμένα με μια φέτα γαλοπούλας

Ότι πιο απλό, ότι πιο εύκολο και γρήγορο για να έχεις μαζί σου ένα ελαφρύ σκαν. Το γεύμα αυτό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι θα χορτάσει σίγουρα την πείνα σου. Αν παρόλα αυτά έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, επίλεξε "σκληρά" τυριά όπως το τσένταρ, καθώς 30 γραμμάρια αυτών των τυριών, περιέχουν λιγότερο από ένα γραμμάριο λακτόζης.

2. Mini καναπεδάκια αγγουριού με χούμους

Δροσερό, ελαφρύ και με μπόλικη φυτική πρωτεΐνη λόγω των αλεσμένων ρεβιθιών. Κόψε μερικές φέτες αγγουριού και άπλωσε πάνω 2 κουταλιές της σούπας χούμους. Φτιάξε μικρά καναπεδάκια αγγουριού για κάθε στιγμή έντονης πείνας.

3. Ρολό τορτίγια με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Για την παρασκευή αυτή χρησιμοποίησε τορτίγια ολικής αλέσεως, που δεν περιέχει σίγουρα γλουτένη. Ζέστανε την τορτίγια στο φούρνο, άπλωσε επάνω μερικές φέτες μήλου ή μπανάνας και πρόσθεσε αμύγδαλα και τριμμένο φουντούκι.

4. Τσιπς γλυκοπατάτας με ντιπ γιαουρτιού

Για όσους αποφεύγουν συστηματικά τη γλουτένη, λόγω κοιλιοκάκης, η γλυκοπατάτα είναι ιδανική επιλογή καθώς αναπληρώνει τη βιταμίνη Α, που συνήθως εκλείπει στις περιπτώσεις αυτές. Κόψε μια γλυκοπατάτα σε λεπτές στρόγγυλες λωρίδες, τοποθέτησε τις σε αντικολλητικό χαρτί, ρίξε λίγο ελαιόλαδο, πασπάλισε με λίγο αλάτι και βάλε τες να ψηθούν για 25 με 30 λεπτά. Συνόδευσε με ένα ντιπ γιαουρτιού στο όποιο μπορείς να προσθέσεις λίγο αγγούρι.

5. Αχλάδι με μαύρη σοκολάτα

Για γλυκό σνακ, επίλεξε ένα αχλάδι βουτηγμένο σε μαύρη σοκολάτα. Το φρούτο αυτό περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, περίπου 5 γραμμάρια σε μια μόλις μερίδα 170 γραμμαρίων. Λιώσε λίγη μαύρη σοκολάτα και βούτηξε μέσα σε αυτή το αχλάδι χωρίς τη φλούδα.

6. Ποπ κορν

Το ποπ κορν είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως χωρίς γλουτένη. Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, που εύκολα μπορεί να σε κάνει να νιώθεις χορτάτη.

Αλμυρά σνακ: Πέντε ιδέες με λίγες θερμίδες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i