Cheesecake χωρίς γάλα και κρέμα τυριού

Το πιο κρεμώδες vegan επιδόρπιο με βάση από….κάσιους.

cheesecake iStock

Το cheesecake είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό γλυκό για τους περισσότερους. Η λαχταριστή κρεμώδες υφή του, σε συνδυασμό με την τραγανή βάση και το όξινο topping μαρμελάδας, δημιουργούν μια απολαυστική εμπειρία για τους γευστικούς μας κάλυκες. Το μυστικό για το τέλειο cheesecake βρίσκεται στην πλούσιο υφή, για αυτό και συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά. Το τελευταίο, όχι μόνο επιβαρύνει την σιλουέτα με έξτρα θερμίδες, αλλά προκαλεί και έντονη δυσφορία στις περιπτώσεις δυσανεξίας στην λακτόζη. Για να μην στερηθείς ξανά το αγαπημένο αυτό γλυκό και να το απολαύσεις στην πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή του, παρακάτω θα ανακαλύψεις μια vegan συνταγή για cheesecake, που δεν περιέχει γάλα και κρέμα τυριού, αλλά στην θέση αυτών….κάσιους.

Υλικά:

1 κούπα βρώμη

½ κούπα αμύγδαλα (ανάλατα)

¾ νιφάδες καρύδας (χωρίς ζάχαρη)

3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κούπα βούτυρο αμυγδάλου

¾ γάλα καρύδας

1 ¼ κούπα καστανή ζάχαρη

2 κούπες κάσιους (τα οποία θα έχεις μουλιάσει σε νερό όλη την νύχτα και θα έχεις στραγγίζει)

½ κούπα λάδι καρύδας + λίγο για το ταψί

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κεσεδάκι vegan τυρί κρέμα

3 κούπες φρέσκα ή κατεψυγμένα raspberries

Εκτέλεση:

Ξεκίνα φτιάχνοντας τη βάση. Στο μπλέντερ χτύπησε την βρώμη, τα αμύγδαλα, τις νιφάδες για μερικά λεπτά. Μετέφερε τα τρίματα σε ένα μπολ και ρίξε μέσα το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και το βούτυρο αμυγδάλου.

Άλειψε ένα ταψάκι με λάδι καρύδας και βάλε ομοιόμορφα μέσα το μείγμα της βάσης. Έπειτα, τοποθέτησε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάλε μέσα το γάλα καρύδας και ¾ της ζάχαρης.

Ζέστανε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνεις να κρυώσει. Στο μπλέντερ ανακατεύεις τα μουλιασμένα κάσιους, το κρύο μείγμα γάλακτος καρύδας και ζάχαρης, το λάδι καρύδας και την βανίλια μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα.

Πρόσθεσε και την κρέμα τυριού. Ρίξε το μείγμα στην βάση και τοποθέτησε το ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Για την επικάλυψη φρούτων, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάλε τα rasberries και την υπόλοιπη ζάχαρη και άφησε να σιγοβράζουν μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτα (περίπου 8 με 10 λεπτά). Αφού κρυώσει καλά, βάλε την σάλτα πάνω στην κρεμώδη βάση και πρόσθεσε ακόμα λίγα rasberries για topping.

Χριστουγεννιάτικο στόλεν χωρίς γλουτένη

Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με ελάχιστη ζάχαρη και 98 θερμίδες το ένα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i