Γιαούρτι με φρούτα του δάσους: Πώς θα φτιάξεις την πιο υγιεινή εκδοχή του στο σπίτι, πανεύκολα

Το πιο υγιεινό και δροσερό γιαούρτι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

επιδόρπιο γιουρτιού iStock

Πολλές φορές πέφτουμε στη παγίδα και επιλέγουμε για βραδινό κάποιο επιδόρπιο γιαουρτιού που αγοράσαμε έτοιμο, με την ιδέα ότι τρώμε απλώς ένα "αθώο" γιαουρτάκι, το οποίο δεν θα επιβαρύνει με περιττές θερμίδες την σιλουέτα μας. Η σκέψη αυτή, ωστόσο, απέχει πολύ από την πραγματικότητα καθώς τα περισσότερα από αυτά τα είδη γαλακτοκομικών περιέχουν μπόλικα επιβλαβή συστατικά μεταξύ των οποίων και ζάχαρη, παρεμποδίζοντας την απορρόφηση οποιασδήποτε βιταμίνης ή/και μετάλλων είτε από το γιαούρτι, είτε από τα φρούτα.

Επειδή όμως το γιαουρτάκι με φρούτα αποτελεί ένα γρήγορο και χορταστικό βραδινό σνακ, ειδικά όταν αναζητάς κάτι γλυκό, μπορείς να ετοιμάσεις την homemade εκδοχή της διαιτολόγου Δήμητρας Παπαμίχου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μόλις δύο υλικά και σε πέντε λεπτά θα έχεις έτοιμο το πιο νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο γιαουρτιού.

Υλικά:

1 Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Κατεψυγμένα φρούτα του δάσους

Λίγο μέλι

Εκτέλεση:

Αφήνουμε τα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους να ξεπαγώσουν. Αφού είναι έτοιμα τα πολτοποιείς με ένα πιρούνι και τα αναμειγνύεις με το γιαούρτι της επιλογής σου. Τέλος πρόσθεσε λίγο μέλι και ανακάτεψε καλά. Είναι έτοιμο!

Δες την συνταγή εδώ:

 

Διάβασε επίσης: Οι 15 κανόνες της σωστής διατροφής για να μη χρειαστείς ποτέ δίαιτα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i