Θέλεις ένα γλυκό και δροσερό σνακ χωρίς τις θερμίδες του παγωτού;

Η διατροφολόγος σου έχει την λύση, με το πιο light καλοκαιρινό σνακ.

παγωτινια iStock

Ξυλάκι, χωνάκι ή απλώς μια μπάλα, το παγωτό μοιάζει σωτήρια λύση για τις στιγμές που η καλοκαιρινές λιγούρες κάνουν την εμφάνιση τους. Είναι εκείνη η απογευματινή ώρα μετά την δουλειά, που λαχταράς τόσο έντονα να φας ένα δροσερό και γλυκό σνακ, όμως πάντοτε καταλήγεις να σκέφτεσαι τις περιττές θερμίδες που το συνοδεύουν.

Δες επίσης: 5 συνταγές για γρανίτες που προτείνει η διαιτολόγος

Κάποιες φορές ίσως και να ενδίδεις στον πειρασμό και να απολαμβάνεις τελικά ένα παγωτό, άλλες πάλι περιορίζεις τον εαυτό σου και μένεις με την επιθυμία στο μυαλό. Για την τελευταία περίσταση, υπάρχει ένα σούπερ εύκολο και νόστιμο γλυκάκι, που μπορείς να φας χωρίς τις ενοχές των θερμίδων. Είναι δροσερό, κατευνάζει τις λιγούρες και κυρίως έχει μόλις 10 θερμίδες ανά μερίδα (!). Η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου μοιράζεται την πιο γρήγορα και light συνταγή για το γλυκό σνακ του καλοκαιριού.

Υλικά:

120 γρ μούρα (φράουλες, σμέουρα, μύρτιλα – φρέσκα ή κατεψυγμένα)

220 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι

Πολύ λίγες σταγόνες λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πρώτα στο μούλτι τα μούρα και μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε και λίγη μαύρη τριμμένη κουβερτούρα στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 με 5 ώρες. Η παραπάνω αναλογία βγάζει περίπου 26 παγωτίνια.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i