Τι περιλαμβάνει το διατροφικό πρόγραμμα της διαιτολόγου για άμεση απώλεια βάρους;

Πέντε ολοκληρωμένα γεύματα για καλλίγραμμη σιλουέτα σε χρόνο dt.

αδυνατισμα iStock

Όταν επιδιώκεις να χάσεις άμεσα περιττά κιλά και λίπος, συνήθως στρέφεις την προσοχή σου σε δίαιτες και περιοριστικές διατροφές χαμηλών θερμίδων, σκεπτόμενη πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να παρατηρήσεις γρήγορα αλλαγή στη σιλουέτα σου. Η τακτική αυτή όπως έχει αποδειχθεί, δεν προσφέρει μακροπρόθεσμα και κυρίως υγιή αποτελέσματα αφού χωρίς να έχεις λάβει τα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σου συστατικά, αισθάνεσαι εξάντληση και χωρίς ενέργεια.

Για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου, η κατανάλωση περισσότερου φαγητού μοιάζει μοναδική λύση, η οποία ωστόσο είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για την προσπάθεια που πραγματοποιείς. Αν επιθυμείς , ωστόσο, να αποφύγεις τον παραπάνω φαύλο κύκλο, είναι σημαντικό να ακολουθήσεις ένα διατροφικό πλάνο που θα περιλαμβάνει επαρκείς θερμίδες, θρεπτικά συστατικά και ικανοποιητικές ποσότητες. Η αποφυγή ή παράλειψη γευμάτων αποτελεί μέγιστο λάθος στην απώλεια βάρους, αφού το μόνο που θα καταφέρεις με αυτό είναι να αυξήσεις την επιθυμία σου για περισσότερο φαγητό. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Richa, μια ισορροπημένη διατροφή απώλειας κιλών πρέπει ιδανικά να αποτελείται από 1700 θερμίδες, οι οποίες θα περιλαμβάνονται σε 66 γραμμάρια πρωτεΐνης και 100 γραμμάρια σύνθετων υδατανθράκων.

Τα πέντε γεύματα της διαιτολόγου για απώλεια βάρους:

Πρωινό: Smoothie με raspberries, ελληνικό γιαούρτι, μέλι και μπανάνα + δύο φέτες πολύσπορο ψωμί (30 γραμμάρια) με αβοκάντο, baby ρόκα, καλαμπόκι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Δεκατιανό: 100 γραμμάρια καρπούζι

Μεσημεριανό: Σούπα λαχανικών

Απογευματινό: 30 γραμμάρια ψητά ρεβίθια

Βραδινό: 30 γραμμάρια καστανό ρύζι, δύο αυγά, τέσσερα ντοματίνια και 30 γραμμάρια ελληνικό γιαούρτι

Διάβασε επίσης: Η συνήθεια που μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες απώλειας των κιλών που θέλεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i