Gwyneth Paltrow: Το αγαπημένο της "πράσινο" και πρωτεϊνικό πρωινό

Η διάσημη ηθοποιός φροντίζει να διατηρεί αψεγάδιαστη την σιλουέτα της, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο πρωινό γεύμα.

Gwyneth Paltrow Instagram/@gwynethpaltrow

Χρησιμοποιώντας την δυναμική των social media, μοιράζοντας δηλαδή μυστικά, tips και συμβουλές ομορφιάς και υγείας, η Gwyneth Paltrow έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των θαυμαστών της για τον τρόπο ζωής που ακολουθεί. Η χολιγουντιανή σταρ, βαδίζοντας στην έκτη δεκαετία της ζωής της, διατηρεί μια υγιή και καλλίγραμμη σιλουέτα, την οποία οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον χρόνο που αφιερώνει καθημερινά για άσκηση, αλλά και στις διατροφικές της επιλογές.

Με μια πιο προσεκτική ματιά στο feed της στο Instagram αλλά και στις συνεντεύξεις που παραχωρεί κατά καιρούς, η διάσημη ηθοποιός φαίνεται πως λατρεύει την μαγειρική, ειδικά όταν πρόκειται να ετοιμάσει θρεπτικά γεύματα, που θα γεμίσουν ενέργεια και καλή διάθεση την καθημερινότητά της.

Άλλωστε, οι διατροφικές επιλογές που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες εντάσσονται στο πλαίσιο της μακροβιοτικής διατροφής, σύμφωνα με την οποία τα γεύματα – τροφές που καταναλώνει θα πρέπει να βρίσκονται στην πιο "απλή" μορφή τους, να είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και απαλλαγμένες από τις τοξίνες. Κάτι τέτοιο σημαίνει, πως η 50χρονη Paltrow τρώει πολλά δημητριακά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ περιστασιακά επιλέγει βιολογικά ψάρια και πουλερικά. Μεταξύ άλλων αποφεύγει την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων. Το κατσικίσιο γάλα ανήκει επίσης στην κορυφή των γαλακτοκομικών προϊόντων που επιλέγει σε καθημερινή βάση.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω σε ένα γεύμα, η Αμερικανίδα ηθοποιός αποκάλυψε πρόσφατα την αγαπημένη της συνταγή για πρωινό, δημοσιεύοντας μάλιστα το αποτέλεσμα αυτής πριν ακόμα την σερβίρει σε πιάτο. Όπως εξηγεί στην λεζάντα της δημοσίευσης, το "πράσινο" και σούπερ θρεπτικό πρωινό που επιλέγει είναι τα ανατολίτικα αυγά "Shakshuka" - μια συνταγή αρκετά κοντά στην ελληνικό καγιανά ή στραπατσάδα – στην πιο υγιεινή, ωστόσο, εκδοχή τους. Αποφεύγοντας τις περιττές κόκκινες σάλτσες και τα τυριά, η Gwyneth Paltrow συνοδεύει τα αυγά ποσέ με αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι, baby σπανάκι, σέσκουλα και μπόλικα μυρωδικά, προσλαμβάνοντας σημαντικές ποσότητες βιταμινών, μετάλλων και πρωτεΐνης.

Διάβασε επίσηςΗ ομελέτα αλλιώς: Η σπέσιαλ και χορταστική εκδοχή που επιλέγει η Ελένη Πετρουλάκη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i