Snickers bites: Αν λατρεύεις τον συνδυασμό πίνατς με σοκολάτα τότε η συνταγή αυτή είναι για εσένα

Εύκολα σοκολατάκια snickers με φιστίκια και άλλα 3 υλικά.

σνικερ_σοκολατα_υγιεινα_γλυκα iStock

Κάποιες φορές μπορείς και αντιστέκεσαι. Άλλες πάλι υποκύπτεις στον πειρασμό και ενδίδεις χωρίς περιστροφές. Η αλήθεια είναι πως οι λιγούρες για γλυκό δεν είναι πάντα ίδιες, ούτε και μπορούν να προσπεραστούν το ίδιο επιτυχώς κάθε φορά που σου χτυπούν την πόρτα. Τα γλυκά είναι μέρος μιας ισορροπημένη διατροφής, ωστόσο, καθοριστικό ρόλο για την προσθήκη αυτή στο διατροφικό μας πλάνο παίζει τόσο το είδος τους, όσο και η ποσότητα που θα επιλέξουμε να καταναλώσουμε. 

Σε κάθε περίπτωση, τα σπιτικά γλυκά είναι σχεδόν πάντοτε προτιμότερα, αφού έχεις απόλυτη επίγνωση των υλικών που θα προσθέσεις, αντικαθιστώντας οποιοδήποτε βλαβερό τόσο για την σιλουέτα, όσο και για την υγεία σου συστατικό, με περισσότερο υγιεινές επιλογές. Η παρακάτω συνταγή για homemade σοκολατάκια snickers αποτελεί ακριβώς την επαλήθευση της εν λόγω λογικής. Αν λατρεύεις τον θεϊκό συνδυασμό φιστίκια – πίνατς με σοκολάτα, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να φτιάξεις μόνη σου εύκολα και απλά τις μπουκίτσες αυτές με πρωταγωνιστές το φυστικοβούτυρο, τους χουρμάδες και φυσικά την μαύρη σοκολάτα.

Υλικά:

12 χουρμάδες medjool
¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φιστίκια
115 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Χρησιμοποίησε ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι για να δημιουργήσεις μια σχισμή σε κάθε χουρμά κατά μήκος και να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από το εσωτερικό της σάρκας. Γεμίσε κάθε χουρμά με 1 κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο και προσθέστε από πάνω 1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένα φιστίκια – πίνατς. Τοποθέτησε τη σοκολάτα σε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε την μέσα σε αυτόν για 30 δευτερόλεπτα. Ανακάτεψε τη σοκολάτα μέχρι να βεβαιωθείς ότι έχει λιώσει επαρκώς.
 

Πρόσθεσε μια οδοντογλυφίδα μέσα σε κάθε γεμιστό χουρμά και βούτηξε τον στη λιωμένη σοκολάτα. Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να καλύψεις πλήρως το χουρμά με τη σοκολάτα. Μετέφερε τους χουρμάδες σε ένα δίσκο ή πιάτο στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπάλισε την κορυφή με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φιστίκια και τοποθέτησε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, περίπου 10 λεπτά.

Διάβασε επίσης: H τέλεια συνταγή για light σοκολατάκια με 3 υλικά

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i