Κατεψυγμένο μπρόκολο: Πώς να το ψήσω σωστά για να είναι τραγανό;

Το μαγειρικό hack που θα νοστιμίσει τις σαλάτες σου.

μπροκολο iStock

Το μπρόκολο είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό λαχανικό, αφού χάρη στην ευέλικτη γεύση του μπορεί είτε να συνοδεύσει πολλές αλμυρές συνταγές, είτε να πρωταγωνιστήσει σε νόστιμες και χορταστικές σαλάτες. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο υπέρ της τακτικής κατανάλωσης του, ενώ η ποικιλία στον τρόπο προετοιμασίας δίνει την ευκαιρία για διαφορετικές γευστικές νότες και αρώματα με βάση το ίδιο πάντοτε λαχανικό.

Ως το πιο γνωστό λαχανικό της οικογενείας των σταυρανθών λαχανικών, το μπρόκολο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, σουλφοραφάνη, καμφερόλη, κουερσετίνη, σίδηρο, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ1, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, μια σειρά θρεπτικών συστατικών που λειτουργούν προστατευτικά και θωρακίζουν τον οργανισμό έναντι παθολογικών και χρόνιων ασθενειών. Με 34 μόλις θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, το εν λόγω λαχανικό μπορεί να προστεθεί σε κάθε σχεδόν μεγάλο γεύμα, χωρίς να επιβαρύνει την σιλουέτα, αυξάνοντας τις πιθανότητες ενεργοποίησης των ευεργετικών δράσεων που προσφέρει στον οργανισμό, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η προστασία από τον καρκίνο, η βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς, η αντιμετώπιση του διαβήτη κ.α.

Το μπρόκολο φυσικά δεν τρώγεται μόνο βραστό ή στον ατμό, μπορεί να μαγειρευτεί και στον φούρνο. Η σωστή μέθοδος, ωστόσο, είναι αυτή που θα εξασφαλίσει το σούπερ τραγανό αποτέλεσμα που επιζητάς. Για να το πετύχεις, πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωνε:

Τραγανό μπρόκολο στο φούρνο

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άνοιξε την συσκευασία με το κατεψυγμένο μπρόκολο – αν δεν χρησιμοποιήσεις φρέσκο – και άδειασε το περιεχόμενο χωρίς να το ξεπαγώσεις σε ένα ταψί που θα έχεις στρώσει με λαδόκολλα. Ψήσε αρχικά χωρίς να ρίξεις απολύτως κανένα καρύκευμα για 25 με 30 λεπτά ώστε να ροδίσουν οι άκρες. Έπειτα αφαίρεσε το από τον φούρνο, πασπάλισε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και άλλα καρυκεύματα της επιλογής σου και αφού το ανακατέψεις πολύ καλά ώστε η μαρινάδα να καλύψει κάθε μπουκέτο, συνέχισε το ψήσιμο για 7 με 10 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, βγάλε από το φούρνο και απόλαυσε.

Διάβασε επίσης: Μπρόκολο: Ένα απλό hack για να λάβεις 4 φορές περισσότερα οφέλη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i