Αβοκάντο pasta: Ένας απολαυστικός τρόπος να αξιοποιήσεις δημιουργικά το αβοκάντο που περίσσεψε

Μια θρεπτική σάλτσα για τις μακαρονάδες σου που δεν πρόκειται να βαρεθείς σύντομα.

αβοκαντο_σαλτσα_ζυμαρικα iStock

Μακριά, χοντρά, πένες, φιογκάκια, κοφτά, στριφογυριστά, ολικής, με βάση το καρότο ή την κόκκινη φακή, τα ζυμαρικά αποτελούν μια αρκετά δημοφιλής και πολύ αγαπημένη διατροφική ομάδα, η οποία χάρη στην ευελιξία της μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Άλλωστε ποιος μπορεί να αντισταθεί μπροστά σε ένα γεμάτο πιάτο με φρέσκα πάστα, τα οποία συνοδεύει μια λαχταριστή λευκή, κόκκινη, πράσινη σάλτα; Ίσως κανείς.

Ως μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, τα ζυμαρικά μπορούν να προστεθούν στο πρόγραμμα διατροφής σου, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για τις έξτρα θερμίδες, αφού το μέτρο και οι σωστοί συνδυασμοί είναι πάντοτε αυτοί που κάνουν την διαφορά. Σε περίπτωση, λοιπόν, που έχεις βαρεθεί τις συνηθισμένες μακαρονάδες και αναζητάς κάτι πλούσιο γευστικά, θρεπτικό για το σώμα και με θερμίδες που θα μετατραπούν σε ενέργεια, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την παρακάτω απολαυστική συνταγή, αβοκάντο pasta.

Όπως θα ανακαλύψεις ευθύς αμέσως, από την συνταγή που ετοίμασε και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram η pilates instructor Ευδοξία Παπασταματίου, η επιλογή αυτής της σάλτσας αποτελεί την ιδανική λύση για να αξιοποιήσεις διαφορετικά το αβοκάντο, ειδικά εάν σου έχει περισσέψει το μισό.

Υλικά: (δύο μερίδες)

Πάστα της επιλογής σου

Μισό αβοκάντο, 1 χούφτα σπανάκι

1 σκελίδα σκόρδου (ή μισή αν δεν θες πολύ έντονη την γεύση)

Όσο νερό θες ανάλογα το πόσο πηχτή θες να είναι η σάλτσα σου

Αλάτι

4-5 ντοματίνια

Εκτέλεση:

Βράσε τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε όλα τα υλικά, εκτός από τα ντοματίνια, ώστε να δημιουργηθεί ένα λείο πράσινο μείγμα. Αφού είναι έτοιμο σερβίρεις και γαρνίρεις με τα ντοματίνια κομμένα στην μέση. Για έξτρα νοστιμιά μπορείς να προσθέσεις λίγο αλμυρό τυρί τριμμένο από πάνω.

Διάβασε επίσης: Πέντε τροφές που εξισορροπούν φυσικά τις ορμόνες

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i