Σπιτικά δημητριακά coco pops με 4 μόνο υλικά

Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με το ίδιο απολαυστικό και τραγανό αποτέλεσμα.

δημητριακα iStock

Τα σοκολατένια δημητριακά, χωρίς αμφιβολία, ανήκουν στις πιο αγαπημένες επιλογές πρωινού τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους, αφού η τραγανή υφή και η σούπερ γλυκιά τους γεύση είναι μερικοί πολύ καλοί λόγοι για να ξεκινήσει ευχάριστα η μέρα. Βέβαια, τα περισσότερα coco – pops του εμπορίου περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τεχνητά συστατικά και μπόλικη ζάχαρη, εξαλείφοντας οποιαδήποτε πιθανότητα ενός θρεπτικού γεύματος. Και η σημασία του καλού -διατροφικά - πρωινού είναι υψίστης σημασίας, καθώς προσφέρει ενέργεια (που διαρκεί) σε μυαλό και σώμα με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, χορταίνει το στομάχι και απομακρύνει ενδιάμεσες λιγούρες και άσκοπα τσιμπολογήματα.

Τα coco – pops μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, συμβάλλοντας στον ορισμό του comfort πρωινού, αρκεί φυσικά να επιλέξεις μια πιο υγιεινή, με λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά εκδοχή. Όπως αυτή που μας προτείνει μέσω σχετικής ανάρτησης στον λογαριασμό της στο Instagram, η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου, η οποία ετοιμάζει σπιτικά σοκολατένια δημητριακά με μόλις 4 βασικά υλικά.

Υλικά:

100 γραμ. βρώμη

90γραμ. ταχίνι (ή οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών. Είναι τέλεια και με φυστικοβουτυρο ή φουντουκοβούτυρο!)

200 γραμ. χουρμάδες ή σταφίδες

25 γραμ. κακάο (4 κς)

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες (ή τις σταφίδες) για 10 λεπτά σε καυτό νερό και τους χτυπάμε στο μούλτι με τρεις κουταλιές της σούπας από το νερό που τους μουλιάσαμε. Θέλουμε μια πάστα με λεία υφή γι’ αυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Χτυπάμε τη βρώμη να την κάνουμε αλεύρι (ή μπορούμε να βάλουμε αλεύρι βρώμης). Ανακατεύουμε τα υλικά και πλάθουμε το μείγμα σε μακριές λουρίδες. Στην συνέχεια τις κόβουμε σε τετραγωνάκια και με τα χέρια σου προσπάθησε να πλάσεις μικρά μπαλάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί προσέχοντας να μην καούν. Έχουμε το νου μας μετά τα 10 λεπτά Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 Διάβασε επίσης:  Πώς να εντάξεις τους σπόρους chia στη διατροφή σου

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i