Πέντε "μυστικά" για πιο light επιδόρπια

Οι παρακάτω τεχνικές σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου homemade γλυκό χωρίς περαιτέρω ενοχές και δισταγμούς.

ελαφρια_γλυκα_light iStock

Τα επιδόρπια αποτελούν μέρος μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής αρκεί φυσικά να δίνεται προσοχή στην ποιότητα των υλικών με τα οποία παρασκευάζονται αλλά και στην ποσότητα που καταναλώνονται. Φυσικά δεν είναι όλα τα γλυκά ίδια από άποψη θερμίδων, λιπαρών ή θρεπτικών συστατικών ακόμα και αν μοιάζουν με την πρώτη ματιά. Για παράδειγμα τα σπιτικά επιδόρπια συνήθως είναι ιδανικότερες επιλογές για μια διατροφή απώλειας βάρους, αφού έχεις πλήρη επίγνωση των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις, αντικαθιστώντας μάλιστα τα "ανθυγιεινά" συστατικά με καλύτερες και πιο ωφέλιμες για την υγεία επιλογές.

Τα γλυκά χωρίς ζάχαρη δεν εντάσσονται όλα απαραιτήτως στα light επιδόρπια καθώς μπορεί να περιέχουν άλλα επιβλαβή για την σιλουέτα συστατικά. Αν θέλεις, ωστόσο, να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου homemade γλυκό χωρίς περαιτέρω ενοχές και δισταγμούς δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω τεχνικές για αληθινά "ελαφριά" επιδόρπια.

Κόψε τα περιττά λιπαρά από την συνταγή

Πώς; Αντικατέστησε απλώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα που αναγράφονται στη συνταγή (γιαούρτι, γάλα, τυρί κρέμα, παγωτό κ.α.) με τα αντίστοιχες light ή χωρίς λιπαρά εκδοχές τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, μπορεί να προσθέσεις στη θέση του γάλατος, ρόφημα ξηρών καρπών, αποκομίζοντας έτσι και επιπλέον θρεπτικά οφέλη.

Επίλεξε δημητριακά ολικής άλεσης

Γιατί όχι και βρώμη(!). Φτιάξε την αγαπημένη σου τάρτα λεμονιού με αλεύρι ολικής άλεσης ή βρώμης, αλέθοντας την τελευταία σε έναν επεξεργαστεί τροφίμων. Με το τρόπο αυτό προσθέτεις έξτρα φυτικές ίνες στο γεύμα σου, δε δημιουργείς εθισμό, ενώ χορταίνεις και το στομάχι σου τρώγοντας γλυκά.

Πρόσθεσε άρωμα και γεύση χωρίς έξτρα λιπαρά

Μπορείς να εμπλουτίσεις τόσο γευστικά, όσο και αρωματικά το επιδόρπιο σου προσθέτοντας απλώς ξύσμα, ολόκληρες φλούδες ή χυμό από φρέσκα φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για μεγαλύτερη απόλαυση χωρίς την προσθήκη έξτρα λιπαρών.

Παράλειψε το frosting

Μπορείς να φανταστείς τα πιο λαχταριστά cupcake που έφαγες ποτέ χωρίς γλάσο; Μπορείς! Όπως μπορείς και να τα κάνεις πραγματικότητα. Παρέλειψε το γεμάτο κρυσταλλική ζάχαρη frosting από το κέικ καρότου και επίλεξε να γαρνίρεις τα γλυκά σου με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς για περισσότερη γεύση.

Μην ξεχνάς τις φυτικές ίνες

Και όπου φυτικές ίνες στα επιδόρπια εννοούμε φρέσκα φρούτα. Μην φοβηθείς να προσθέσεις κομμάτια μήλου, πορτοκαλιού, φράουλες, μούρα κ.α. στα γλυκά σου, εμπλουτίζοντας τα με φυτικές ίνες, οι οποίες αποτρέπουν την εξάρτηση και προωθούν το αίσθημα κορεσμού.

Διάβασε επίσης: Cheesecake με (λίγες) θερμίδες και υλικά από τη φύση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i