Σαν παγωτό: Δροσερή και ελαφριά κρέμα με μπανάνα και αβοκάντο

Το πιο εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό γλυκό που μπορείς να απολαύσεις στη στιγμή, χωρίς ενοχές.

αβοκαντο_παγωτο iStock

Τον Μάρτιο και κυρίως το Απρίλιο, το αβοκάντο έχει την τιμητική του. Έφτασε επιτέλους αυτή η εποχή του χρόνου όπου το απαλό, λείο και ευέλικτο αυτό φρούτο, που ταιριάζει άψογα σε πολλές γλυκές και αλμυρές συνταγές, βρίσκεται σε αφθονία στην αγορά και μάλιστα στην φάση της ωρίμανσης του – είναι δηλαδή ήδη μαλακό και έτοιμο προς κατανάλωση. Η εντυπωσιακή διατροφική του αξία αποτελεί έναν ακόμα καλό λόγο να ασχολούμαστε όλο και πιο συχνά την περίοδο αυτή μαζί του, αφού το αβοκάντο προσφέρει μια σειρά σημαντικών ωφελειών στον οργανισμό, χάρη στα θρεπτικά συστατικά όπως η πληθώρα ω3 λιπαρών οξέων, οι φυτικές ίνες, οι βιταμίνες C και E, το κάλιο, το μαγνήσιο κ.α.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα θα έλεγε κανείς πως οποιοδήποτε γεύμα που περιλαμβάνει αβοκάντο είναι σίγουρα μια πολύ καλή προσθήκη στην διατροφή. Και σίγουρα δεν θα διαφωνήσουμε, ακόμα και αν πρόκειται για το παρακάτω εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό γλυκό που έχει υφή παγωτού και υπέροχο άρωμα κανέλας. Μια δροσερή κρέμα με μπανάνα και αβοκάντο, ιδανική να κατευνάσει τις λιγούρες στην στιγμή, είναι το επόμενο υγιεινό γλυκό που αξίζει να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου.

Υλικά:

1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, παγωμένη και καθαρισμένη

1 μέτριο αβοκάντο, καθαρισμένο σε αρκετά δροσερή θερμοκρασία

2/3 φλιτζανιού γιαούρτι με 2% λιπαρά

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε όλα τα υλικά, εκτός από την κανέλα, σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουν μια λεία και βελούδινη υφή. Όταν η κρέμα είναι έτοιμοι πασπάλισε κανέλα και τοποθέτησε την στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλά καλά.

Διάβασε επίσης: Με αυτό το απλό hack θα λάβεις +50% περισσότερες φυτικές ίνες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i