Σαν υγιεινό cheesecake: Vegan τάρτα με κρέμα λεμονιού και φράουλες από τη διατροφολόγο

Ελαφριά και δροσερή, απαλλαγμένη από τα λιπαρά των γαλακτοκομικών.

ταρτα_με_λεμονι_φραουλες iStock

Οι γλυκές τάρτες φρούτων αποτελούν την πιο αγαπημένη επιλογή επιδορπίου την εποχή που διανύουμε, καθώς η αφθονία φρέσκων καρπών τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού, εμπλουτίζουν με υπέροχα αρώματα και εκλεπτυσμένες γεύσεις το cheat meal που όλοι δικαιούμαστε. Είναι επίσης μια επιλογή γλυκού από τις πιο ελαφριές, ειδικά όταν εμπλέκεσαι στην διαδικασία παρασκευής της, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της ποσότητας και της ποιότητας των υλικών που θα προσθέσεις.

Η διατροφολόγος Δέσποινα Τερζίδου μας προτρέπει να υποδεχτούμε την ζεστασιά και ανεμελιά της άνοιξης με την πιο εύκολη, ελαφριά και δροσερή τάρτα με κρέμα λεμονιού και γαρνιτούρα φράουλας, η οποία απαλλαγμένη από τα λιπαρά των γαλακτοκομικών, έχει μόλις 260 θερμίδες ανά κομμάτι και προβλέπεται τόσο για την περίοδο της νηστείας, όσο και για την vegan διατροφή. Ένα σούπερ απολαυστικό επιδόρπιο με πληθώρα θρεπτικών συστατικών από την προσθήκη πολύτιμων για μια ισορροπημένη διατροφή τροφών όπως οι ξηροί καρποί, η βρώμη, οι χουρμάδες και ο κουρκουμάς. Ακολουθεί αναλυτικά η συνταγή:

Υλικά:

Για την βάση:

10 χουρμάδες μουλιάσμενους σε 300ml καυτό νερό

40γρ φυστικοβούτυρο

80γρ ξηροί καρποί

180γρ βρώμη

120-160ml νερό από τους χουρμάδες(προσαρμόστε το ώστε να πλάθεται το μείγμα

1/2κ.γ. μπέικιν

1 τσικ αλάτι και εκχύλισμα βανίλιας.

Για την κρέμα λεμονιού:

350ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

χυμό και ξύσμα από 1μισο λεμόνι

1/2κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας

30γρ κορν φλάουρ

80γρ μέλι

1 τσικ κουρκουμά για χρώμα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε την βρώμη με τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Αδειάζουμε σε μπολ. Έπειτα τους χουρμάδες με 100ml από το νερό που θα τους έχεις μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι για τάρτα, τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε στην κρέμα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και διαλύουμε πάρα πολύ καλά το κορνφλαουρ σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα ανεβάζουμε θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και αδειάζουμε την κρέμα στην βάση που έχουμε φτιάξει. Γαρνίρω με φρέσκες φράουλες, ξύσμα και ψυγείο!

Βγαίνουν 8 κομμάτια

Θερμίδες / κομμάτι 260

Διάβασε επίσης: Πέρα από τον χυμό: Γιατί το ξύσμα λεμονιού αξίζει μια μεγαλύτερη θέση στη διατροφή σου

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i