Καφέ λίπος: Το μυστικό για γρήγορη απώλεια κιλών και οι τροφές που το ενεργοποιούν

Πέντε τροφές που ενεργοποιούν το καφέ λίπος και οδηγούν τον αριθμό της ζυγαριάς σου προς τα κάτω.

καφε_λιπος Istock

Η απώλεια βάρους απαιτεί μία ανασκόπηση και αναπροσαρμογή στην διατροφή σου και στα προϊόντα που βάζεις στο καλάθι σου. Το να επιλέγεις υγιεινές τροφές είτε όταν μαγειρεύεις σπίτι είτε όταν τρως έξω με φίλους είναι ο τρόπος για να δεις τη ζυγαριά σου να κατεβαίνει.

Η επιλογή κατάλληλων τροφών είναι το κλειδί για να αλλάξεις το παιχνίδι με τα κιλά σου. Μάλιστα, κάποιες τροφές ενεργοποιούν το καφέ λίπος και ενισχύουν την ικανότητα του σώματος να καίει θερμίδες.

Υπάρχουν 3 τύποι λίπους στο σώμα: το λευκό, το καφέ και το μπεζ. Το καφέ λίπος αποθηκεύει ενέργεια και καίει αυτήν την ενέργεια για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός σου. Το καφέ λίπος σε βοηθά να κάψεις θερμίδες δημιουργώντας θερμότητα ακριβώς πριν το σώμα σου αρχίσει να τρέμει (θερμογένεση). Βοηθά επίσης στη ρύθμιση του μεταβολισμού του σακχάρου (γλυκόζης) και του λίπους.

Διάβασε επίσης: Πώς θα απαλλαγώ από το σπλαχνικό και κοιλιακό λίπος;

Καφέ λίπος: Το μυστικό για γρήγορη απώλεια κιλών

απωλεια_κιλων
Istock

Καυτερές πιπεριές

Σύμφωνα με έρευνες, η καψαικίνη που συναντάται στις καυτερές πιπεριές αυξάνει την καύση του λίπους και τα επίπεδα ενέργειας, με αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια βάρους, αλλά και την καύση του κοιλιακού λίπους. Πρόσθεσε στα γεύματα και στις σαλάτες καυτερές πιπεριές, για να λάβεις και εσύ την δραστική ουσία που ενεργοποιεί την καύση λίπους.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι βοηθά αποδεδειγμένα το σώμα να καίει λίπος, χάρη στην ισχυρή κατεχίνη, την επιγαλλοκατεχίνη-3-γαλλική (EGCG) καθώς και την καφεΐνη του. Επιπλέον, ορισμένες μελέτες εχουν δείξει ότι ενισχύει και το καφέ λίπος ( το καλό λίπος που σε βοηθά να χάνεις κιλά), αλλά αυτό θέλει περισσότερη έρευνα.

Κουρκουμάς

Η κουρκουμίνη αυξάνει την καύση θερμίδων, τη θερμογένεση και το καφέ λίπος. Βέβαια, να κρατήσεις στο νου σου ότι οι έρευνες χρησιμοποίησαν μεγάλες ποσότητες κουρκουμίνης. Βοηθά, λοιπόν, στην απώλεια βάρους και στην καύση του λίπους σε κοιλιά και γοφούς.

Μέντα

Η μακροχρόνια χρήση μενθόλης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το καφέ λίπος, αυξάνει τη θερμιδική δαπάνη, αποτρέπει την αύξηση βάρους που προκαλείται από δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ακόμη αναστρέφει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. 

Ψάρια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη προσπάθειά σου για απώλεια βάρους. Ωστόσο, επειδή το σώμα δεν παράγει αποτελεσματικά ορισμένα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, είναι απαραίτητο να ληφθούν επαρκείς ποσότητες μέσω των ψαριών και των προϊόντων ελαίων από ψάρι.

Διάβασε επίσης: 3 απλές ασκήσεις που στοχεύουν στο κοιλιακό λίπος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i