Σαλάτα ωμού καρότου: Αξίζει το hype στο TikTok;

Τα οφέλη για το έντερο, την επιδερμίδα και τις ορμόνες σου είναι ένας ακόμη λόγος που αξίζει να τη δοκιμάσεις.

συνταγη_για_σαλατα Istock

Αυτή τη στιγμή κάθε βίντεο του TikTok σχετικά με την υγεία του εντέρου, την oρμονική ισορροπία ή κάποια υγιεινή συνταγή έχει μέσα τη σαλάτα ωμού καρότου. Το εύκολο σνακ μοιάζει να ζει τη δική του στιγμή στις τάσεις της διατροφής, καθώς παρουσιάζεται ως ένα μαγικό γεύμα που λύνει - σχεδόν - όλα τα προβλήματά σου.

Ο καθένας εκτελεί τη δημοφιλή συνταγή σύμφωνα με τα γευστικά γούστα του, ωστόσο η γνήσια συνταγή ωμού καρότου στο TikTok περιλαμβάνει μερικά μεγάλα καρότα κομμένα σε κορδέλες, λίγο μηλόξυδο, κάποιο είδος λαδιού (μερικοί επιλέγουν καρύδας, άλλοι ελαιόλαδου) και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Επομένως, δεν πρόκειται για μία περίπλοκη συνταγή με πληθώρα υλικών. Είναι ουσιαστικά ένας ξεχωριστός και δροσιστικός τρόπος να καταναλώσεις το θρεπτικό καρότο σε συνδυασμό με τα προβιοτικά που προσφέρει το μηλόξυδο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ένα μεσαίου μεγέθους καρότο περιλαμβάνει μόνο 25 θερμίδες, συνεπώς η viral συνταγή δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο γεύμα, παρά μόνο συνοδευτικό ή βάση της σαλάτας σου.

Διάβασε επίσης: Τέσσερις καλοκαιρινές σαλάτες με φρούτα από τη διατροφολόγο

Η viral σαλάτα καρότου του Tik Tok

@georginaburgess_ Viral raw carrot salad 😍🥕 3 large carrots, shaved 2 tbsp sesame oil 1 tbsp soy sauce Pinch salt 1 tbsp rice vinegar or apple cider vinegar 1-2 tsp maple syrup - optional Big squeeze of lemon or lime juice Sesame seeds Handful fresh coriander #carrotsalad #vegansalad #veganside #rawcarrotsalad #healthyvegan ♬ original sound - argyfargo

 

 

Στον κόσμο του Tik Tok υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εκδοχές της σαλάτας με ωμό καρότο. Δημιούργησε, λοιπόν, την δική σου σαλάτα με βάση τις γευστικές σου προτιμήσεις και απόλαυσέ την χωρίς ενοχές.

Εμείς σου προτείνουμε την παρακάτω συνταγή:

  • 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε κορδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδου
  • Στύψε λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ
  • Πασπάλισε με σουσάμι
  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • Προαιρετικά: 1-2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου

Τα οφέλη της viral σαλάτας ωμού καρότου 

 Βοηθά την επιδερμίδα

Τα καρότα είναι πηγή καροτενοειδών, και πιο συγκεκριμένα της β- καροτίνης. Σύμφωνα με έρευνες, λοιπόν, η β- καροτίνη που συναντάται σε λαχανικά και φρούτα μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της επιδερμίδας σου από μέσα προς τα έξω. Συσσωρεύονται στην επιδερμίδα και λειτουργούν ως προστατευτικό φράγμα από τους βλαβερούς εξωγενείς παράγοντες που καταστρέφουν την ποιότητα του δέρματος.

Υποστηρίζει την ορμονική ισορροπία

Η viral συνταγή του Tik Tok με το ωμό καρότο κομμένο σε κορδέλες, μπορεί να γίνει το μυστικό σου όπλο στην προσπάθεια να διατηρήσεις τις ορμόνες σου σταθερές κατά την διάρκεια της ημέρας. Για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι οι φυτικές ίνες είναι το "κλειδί" για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, καθώς φαίνεται ότι βελτιώνουν, μεταξύ άλλων τον μεταβολισμό της γλυκόζης και κατά συνέπεια προσφέρουν ορμονική ισορροπία.

Προσφέρει ισορροπία του σακχάρου στο αίμα

Οι φυτικές είναι του καρότου δεν απορροφούνται ούτε διασπώνται από τον οργανισμό όπως άλλοι υδατάνθρακες, συνεπώς συμβάλλουν στην σταθερή τιμή του σακχάρου στο αίμα σου.

Είναι ευεργετική για την υγεία του εντέρου

Τα καρότα είναι μία πλούσια πηγή της β- καροτίνη, η οποία βοηθά στην ενίσχυση της σύνθεσης του μικροβιώματος του εντέρου. Οι φυτικές ίνες που συναντάς στα καρότα, είναι, επίσης σύμμαχοι στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις σε άριστα επίπεδα την υγεία του εντέρου σου. Μόλις προσθέσεις στο mix και το μηλόξυδο τα αποτελέσματα μπορεί να γίνουν θεαματικά. Το μηλόξυδο περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες και αυτές με την σειρά τους υποστηρίζουν τα υγιή βακτήρια του εντέρου.

Διάβασε επίσης: Το λάθος που κάνεις στη σαλάτα με τόνο σύμφωνα με τη διατροφολόγο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i