5+1 τροφές για επίπεδη κοιλιά μετά τα 40

Απόκτησε πιο σφιχτή και επίπεδη κοιλιά προσθέτοντας αυτές τις τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σου.

επιπεδη_κοιλια Istock

Αν θέλεις να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά μετά τα 40, ήρθε η ώρα να δώσεις προσοχή στην διατροφή σου. Τα γεύματα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πρέπει να γίνουν βασικό στοιχείο της διατροφής σου. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος και να συρρικνώσεις το κοιλιακό λίπος.

Επιπλέον, μία έρευνα συνδέει υψηλές ποσότητες λίπους στην κοιλιά με χρόνια προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Η προσθήκη ειδών όπως φρέσκα λαχανικά και φρούτα στα γεύματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας, να σας δώσει ενέργεια και να αποφύγετε ασθένειες στο μέλλον.

Διάβασε επίσης: Κατακράτηση υγρών: Το βάρος σου είναι λίπος ή υγρά;

6 τροφές για επίπεδη κοιλιά μετά τα 40

επιπεδη κοιλια
Istock

Βατόμουρα

Μια μερίδα ενός φλιτζanιου βατόμουρα περιέχει μόλις 80 θερμίδες μαζί με 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες σε βοηθούν να αισθάνεσαι χορτάτοη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα βατόμουρα περιέχουν επίσης απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και μαγγάνιο μαζί με ανθοκυανίνες.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι μια πλούσια, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες πηγή φυτικών ινών, που μπορούν να προάγουν τα αισθήματα πληρότητας και να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

Σύμφωνα με μια κλινική δοκιμή ενός έτους, οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν μια δίαιτα πλούσια σε μανιτάρια έχασαν μεγαλύτερο βάρος (επτά κιλά) και πέτυχαν χαμηλότερο ΔΜΣ και περιφέρεια μέσης. Επιπλέον, μετά την απώλεια βάρους, αυτοί οι συμμετέχοντες κατάφεραν να διατηρήσουν το νέο τους βάρος.

Άπαχες πρωτεΐνες 

Η κατανάλωση τροφών όπως το ψάρι και το κοτόπουλο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσεις περισσότερη άπαχη πρωτεΐνη στη διατροφή σου χωρίς τον υψηλό αριθμό θερμίδων που συνοδεύει άλλα κρέατα. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη στη διατροφή σου, ειδικά αν προσπαθείς να χάσεις βάρος.

Πλιγούρι βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, λέει. Ίσως τα πιο χρήσιμα τρόφιμα σε ένα ταξίδι απώλειας βάρους και λίπους είναι όσα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Καλά λιπαρά

Όταν ακούς τη λέξη "λίπη" κατά τη διάρκεια της προσπάθεια σου για απώλεια βάρους, αλλά ακόμα και όταν προσπαθείς να χάσεις λίπος από την κοιλιά, είναι ακόμα απαραίτητο να ενσωματώσεις λίγο λίπος στη διατροφή σου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για υγιή λίπη όπως τα πολυακόρεστα και τα μονοακόρεστα λίπη. Το αβοκάντο είναι μια τέτοια τροφή που είναι γεμάτη με υγιή λιπαρά και συνδυάζεται εύκολα με μια σαλάτα ή μια φέτα και πάνω από ένα κομμάτι ψωμί ολικής αλέσεως

Καρότα & Σέλινο

Εάν θέλεις μια επίπεδη κοιλιά μετά τα 40, κατανάλωσε πολλά καρότα και σέλινο - ή φρέσκα λαχανικά! Τα καρότα και το σέλινο είναι υπέροχα σνακ που είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες.

Εάν αρχίσεις να αισθάνεσαι πείνα μεταξύ των γευμάτων, ένα μικρό μπολ και με τα δύο λαχανικά μπορεί να σε βοηθήσει να γεφυρώσεις το χάσμα χωρίς να απομακρυνθείς από τον αρχικό σου στόχο.

Διάβασε επίσης: Νερό με λεμόνι: Να το χρησιμοποιήσεις για να μειώσεις το φούσκωμα και για καλύτερη πέψη;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i