Οι ξηροί καρποί και σπόροι που θα σου δώσουν ενέργεια!

Αν έχεις πεσμένη ενέργεια τότε αυτοί οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι το μυστικό σου όπλο!

energy istock

Στέρεψες από ενέργεια; Εάν νιώθεις κουρασμένη χωρίς κανένα ιατρικό λόγο που να γνωρίζεις, ίσως είναι καιρός να σταματήσεις. Αυτή είναι η λέξη κλειδί. Για να σταματήσεις και να κάνεις έναν απολογισμό του τρόπου ζωής σου. Η κούραση είναι ο όρος εξηγεί γιατί είσαι εξαντλημένη όλη την ώρα και δεν έχεις ενέργεια, κάτι που επηρεάζει την ικανότητά σου να ανταπεξέρχεσαι τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Ωστόσο 3 ξηροί καρποί μπορούν να σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι.

1. Κολοκυθόσποροι

Η τρυπτοφάνη που περιέχει ο κολοκυθόσπορος είναι ένα αμινοξύ απαραίτητο για την παραγωγή σημαντικών ορμονών, όπως η σεροτονίνη, ο νευροδιαβιβαστής που ρυθμίζει τη διάθεσή μας.

Επιπλέον, η σεροτονίνη συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους, ευνοεί την καλή διάθεση και την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνη, που σε βοηθά να κοιμάσαι σαν πουλάκι. Η τρυπτοφάνη είναι, επίσης, απαραίτητη για τη σύνθεση της νιασίνης, βιταμίνης του συμπλέγματος Β, που συνδέεται άμεσα με την καλή διανοητική υγεία και την πρόληψη της κατάθλιψης.

2. Σπόροι chia

Οι σπόροι Chia έχουν κερδίσει τη φήμη ότι είναι "τροφή για δρομείς", καθώς βοηθούν στη βελτίωση της αντοχής και ενισχύουν τη σωματική απόδοση. Πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, οι σπόροι chia θεωρούνται δικαίως super food. Πρόσθεσέ τους στο πρωινό σου για να αυξήσεις την πρόσληψη φυτικών ινών και να σταθεροποιήσεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Επιπλέον, είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη και τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που συμμετέχει στην παραγωγή της σεροτονίνης, βελτιώνοντας τη διάθεσή σου και βοηθώντας να παραμένεις ήρεμη σε όλες τις συνθήκες!

3. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή ενέργειας επειδή περιέχουν μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας όλη την ημέρα. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώθεις χορτάτη για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Περιέχουν επίσης μια σειρά από βασικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, του μαγνησίου και του μαγγανίου, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη στήριξη της συνολικής υγείας και ευεξίας. Ενώ τα αμύγδαλα περιέχουν μελατονίνη, δεν είναι ξεκάθαρο αν ή πόση μελατονίνη από τα αμύγδαλα μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό, ωστόσο έχει επίδραση στα επίπεδα ενέργειας.

Μάθε και αυτό: Πώς θα έχω ενέργεια; 8 φυσικοί τρόποι για τόνωση!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i