Πόσα κιλά μπορείς να χάσεις σε ένα μήνα σύμφωνα με τους ειδικούς

Και μικρά tips για να πετύχεις και να χάσεις τα κιλά που επιθυμείς, χωρίς στερήσεις και προβλήματα!

απωλεια_βαρους Istock

Οι γιορτές τελείωσαν, η νέα χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και η επιστροφή στην πραγματικότητα είναι πλέον γεγονός. Τώρα, είναι η καλύτερη στιγμή για να θέσεις νέους στόχους για να χάσεις τα έξτρα κιλά και να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ονειρευόσουν. 

Πόσα κιλά μπορείς να χάσεις σε έναν μήνα;

Εάν αναρωτιέσαι πόσα κιλά μπορείς να χάσεις σε ένα μήνα, βγάλε την αριθμομηχανή σου, γιατί η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση (και σε τόσες άλλες) αφορά τους αριθμούς.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ένας λογικός και υγιής στόχος απώλειας βάρους είναι από 500 γραμμάρια έως ένα με ενάμιση κιλό την εβδομάδα. Σε ένα μήνα, μπορείς να προβλέψεις ότι θα χάσεις 4 με 6 κιλά, εάν ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής. Δεν συστήνουμε την απότομη και γρήγορη απώλεια βάρους.

Η απώλεια ενός κιλού σωματικού λίπους ισοδυναμεί με 3.500 θερμίδες. Για να χάσεις 1 κιλό την εβδομάδα, πρέπει να καις 500 θερμίδες την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις, να αυξήσεις τον αριθμό των θερμίδων που καις κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου - ή να συνδυάσεις και τα δύο.

Διαβάστε ακόμη: Το μυστικό για γρήγορη και ασφαλή απώλεια βάρους

3 συμβουλές για να χάσεις βάρος

diet
istock

Βάλε έναν εφικτό στόχο: Για να σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις ένα υγιές βάρος, η καλύτερη συμβουλή είναι να θέσεις έναν εφικτό στόχο και να κάνεις ένα σχέδιο που λειτουργεί για εσένα. Είναι, επίσης, σημαντικό να εστιάσεις στο πώς νιώθεις και όχι στο τι δείχνει η  ζυγαριά σου.

Βρες έναν φίλο: Κάτι που πιθανόν δεν περίμενες να είναι ωφέλιμο για την απώλεια βάρους σου είναι ένας fitness- φίλος. Μια μελέτη στο περιοδικό Obesity επικυρώνει τη μέθοδο απώλειας βάρους με φίλους, καθώς ευνοεί την υπευθυνότητα και την συνέχεια του πλάνου.

Τρώγε: Το μάντρα, "τρως λιγότερο, κινείσαι περισσότερο", μπορεί να ακούγεται σαν μια τετριμμένη συμβουλή, αλλά μπορεί να είναι αποτελεσματική (ως ένα σημείο). Η Αμερικανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας συνιστά οι ενήλικες γυναίκες να μην τρώνε ποτέ λιγότερες από 1.600 θερμίδες την ημέρα και οι ενήλικες άνδρες να μην καταναλώνουν ποτέ λιγότερες από 2.000 θερμίδες την ημέρα. Φρόντισε, λοιπόν, να τροφοδοτείς επαρκώς τον εαυτό σου.

Γιατί δεν πρέπει να χάνεις γρήγορα βάρος;

Η ταχεία απώλεια βάρους (που ορίζεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής ως περισσότερα από δύο κιλά την εβδομάδα για αρκετές εβδομάδες) δεν συνιστάται εκτός εάν γίνεται υπό την άμεση επίβλεψη ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης. Η γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να επιβαρύνει το σώμα σου και να οδηγήσει σε:

  • αφυδάτωση,
  • κόπωση,
  • απώλεια μυικής μάζας,
  • απώλεια οστικής πυκνότητας,
  • πέτρες στη χολή,
  • ουρική αρθρίτιδα και
  • πεπτικές διαταραχές.

Επιπλέον, μια μελέτη δημοσιευμένη στο περιοδικό Obesity έδειξε ότι όσοι χάνουν γρήγορα βάρος είναι λιγότερο πιθανό να το διατηρήσουν μακροπρόθεσμα από εκείνους που χάνουν βάρος σταδιακά.

Διαβάστε ακόμη: Το διατροφικό πρόγραμμα που θα σου φτιάξει τη διάθεση!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i