
Αν ψάχνεις για ένα καλοκαιρινό πιάτο που να είναι ελαφρύ, γευστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, τότε τα φασολάκια με ρύζι και ντομάτα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι! Είναι ένα comfort φαγητό με τη δροσιά της ντομάτας και την απλότητα των υλικών που λατρεύουμε το καλοκαίρι.
Τα φασολάκια δεν είναι μόνο νόστιμα – είναι και εξαιρετικά ωφέλιμα για τον οργανισμό σου. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C και Κ, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στην υγεία των οστών. Επιπλέον, έχουν χαμηλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για μια δροσερή και ελαφριά διατροφή.
Ο συνδυασμός τους με ρύζι και ντομάτα κάνει το πιάτο αυτό πλήρες, χορταστικό και ισορροπημένο, χωρίς να σε βαραίνει. Αυτή η συνταγή από την digital creator Έμιλυ Βάγια (@emilyvagia) είναι ιδανική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, για περιόδους νηστείας, αλλά και για κάθε μέρα που θέλεις κάτι νόστιμο χωρίς πολλή φασαρία.
Μπορείς να το απολαύσεις ζεστό ή και σε θερμοκρασία δωματίου – είναι από αυτά τα φαγητά που την επόμενη μέρα γίνονται ακόμα πιο νόστιμα! Λίγο φρέσκο ψωμί στο πλάι και έχεις ένα πλήρες γεύμα που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι.
Φασολάκια με ρύζι και ντομάτα
Υλικά:
- 250 γρ. φασολάκια κομμένα σε μικρές μπουκιές (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 75 γρ. ρύζι
- 250 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα (ή τριμμένες φρέσκες ντομάτες)
- 400 ml ζεστό νερό
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Κόψε τα φασολάκια σε μικρές μπουκιές και άφησέ τα για λίγο στην άκρη.
2) Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο.
3) Σοτάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
4) Πρόσθεσε τα φασολάκια και σοτάρισε για άλλα 3-4 λεπτά.
5) Ρίξε μέσα τα ντοματάκια (φρέσκα ή κονσέρβα), το νερό, αλάτι και πιπέρι.
6) Άφησέ τα να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
7) Πρόσθεσε το ρύζι και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
8) Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο ακόμα ζεστό νερό για να μην κολλήσει το φαγητό.
9) Μόλις το ρύζι μαγειρευτεί και το φαγητό "δέσει", είναι έτοιμο!
Σερβίρισμα:
1) Πασπάλισε με τριμμένη φέτα για έξτρα γεύση.
2) Αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερη πρωτεΐνη, βάλε από πάνω ένα αυγό μάτι – ταιριάζει υπέροχα και κάνει το πιάτο ακόμα πιο απολαυστικό!
Διάβασε επίσης:
5 καλοκαιρινά λαδερά φουλ στην πρωτεΐνη
Η πιο εύκολη μελιτζανόπιτα με πιπεριές - χωρίς φύλλο
3 ιδέες για καλοκαιρινά snacks - Σε χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr