
Φαντάσου το άρωμα του φρεσκοψημένου ελιόψωμου να γεμίζει το σπίτι σου. Ζυμάρι που φουσκώνει, ελιές που λιώνουν μέσα του και μια γεύση που σε ταξιδεύει σε χωριό. Δεν είναι μόνο ψωμί, είναι μια βάση γεμάτη νοστιμιά, έτοιμη να την απολαύσεις όπως θέλεις. Και ξέρεις τι είναι το καλύτερο; Ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν σαντουιτσάκι, γεμίζοντάς το με φέτα, ντομάτα και αγγουράκι για μια απόλυτα μεσογειακή απόλαυση που τρώγεται ανά πάσα στιγμή της ημέρας.
Το ελιόψωμο δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο για να είναι τέλειο. Με λίγα υλικά, που σίγουρα έχεις ήδη στην κουζίνα σου, μπορείς να φτιάξεις μικρά αφράτα ψωμάκια από τη διατροφολόγο Ευαγγελία Ντεμίρη (@soul.diet), που θα γίνουν η αγαπημένη σου συνήθεια. Απλά, τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα, ιδανικά για σνακ, για το γραφείο, για πρωινό ή για παρέα στο τραπέζι. Ένα σπιτικό ελιόψωμο είναι πιο υγιεινό, πιο γευστικό και γεμάτο φροντίδα, γιατί ξέρεις ακριβώς τι έχεις βάλει μέσα του.
Συνταγή για ελιόψωμο
Υλικά:
- 1 φλιτζ. χλιαρό νερό (200 ml)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μυλόξυδο
- 2 φλιτζ. αλεύρι ολικής (250 γρ.)
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
- λίγο αλάτι
- 1 φλιτζ. ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μπολ βάλε το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το μυλόξυδο, και ανακάτεψε με σύρμα.
2) Πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι και ζύμωσε μέχρι να έχεις μια ελαστική ζύμη. Ρίξε μέσα τις ελιές, σκέπασε και άφησέ τη να ξεκουραστεί για περίπου 40 λεπτά.
3) Πλάσε μικρά ψωμάκια, άλειψέ τα με λίγο ελαιόλαδο και βάλε τα σε ταψί με λαδόκολλα.
4) Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά. Μόλις βγουν, σκέπασέ τα με μια πετσέτα για να μείνουν τραγανά απ’ έξω και αφράτα από μέσα.
Διάβασε επίσης:
Ελιόψωμα: Τα νηστίσιμο σνακ στην πιο αφράτη εκδοχή του
Φέτα vs κατσικίσιο τυρί: Η μεγάλη διαφορά που πρέπει να γνωρίζεις
Ελαιόλαδο ή ελιές; Τι είναι καλύτερο για τη διατροφή και την υγεία;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr