Ντοματόσουπα ή ομελέτα με σπανάκι; Καλοκαιρινές vegan συνταγές για απώλεια βάρους

Χορτοφαγικές - vegan συνταγές για να χάσεις κιλά πιο αποτελεσματικά. Δοκίμασέ τες αυτό το καλοκαίρι και κάνει την απώλεια βάρους, παιχνιδάκι!

vegan-sintages

Γνώριζες ότι η χορτοφαγική διατροφή  και οι vegan συνταγές συνδέονται με την επιτυχή απώλεια βάρους;

Μία συλλογή από έρευνες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nutrition Reviews, αποδεικνύει ότι οι χορτοφάγοι συνηθίζουν να έχουν από 3% μέχρι 20% λιγότερο βάρος σε σχέση με αυτούς που τρώνε κρέας, ενώ παράλληλα έχουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και υπέρτασης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δίαιτα VB6 ή γίνε χορτοφάγος για μισή μέρα

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι ακολουθώντας μία χορτοφαγική διατροφή μπορεί να χάσεις 500 γραμμάρια σε μία βδομάδα χωρίς μεγάλη προσπάθεια ούτε στη γυμναστική ούτε στη μέτρηση θερμίδων. Αν και δεν σου προτείνουμε να παρατήσεις το γυμναστήριο, αυτές οι χορτοφαγικές - vegan συνταγές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να μειώσεις κάποιες θερμίδες και να παραμείνεις χορτασμένη.

Ομελέτα με σπανάκι

Ομελέτα

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μανιτάρια

1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι

1 κουταλιά της σούπας μοτσαρέλα σε κομμάτια

2 ασπράδια αυγού, ελαφρά χτυπημένα

Εκτέλεση

1. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με σπρέι για μαγειρική σε μέτρια φωτιά. Μαγείρεψε το κρεμμύδι για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Ανακάτεψε την πιπεριά και τα μανιτάρια και μαγείρεψέ τα για 2 λεπτά. Πρόσθεσε το σπανάκι και κάλυψε το τηγάνι για 2 λεπτά. Ρίξε και την πιπεριά τσίλι και ανακάτεψε. Μετάφερε τα λαχανικά στο πιάτο. Πασπάλισε με το μισό τυρί και σκέπασε με το καπάκι για να διατηρηθεί ζεστό.

2. Ξαναπέρασε το τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και πρόσθεσε τα ασπράδια των αυγών. Μαγείρεψε για 3 λεπτά ή μέχρι τα αυγά να βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο. Ρίξε τα λαχανικά και το υπόλοιπο τυρί πάνω από τη μισή ομελέτα. Δίπλωσε την ομελέτα πάνω από τα λαχανικά και μετάφερέ την στο πιάτο.

Για την επόμενη συνταγή, κάνε κλικ στην επόμενη σελίδα:

Ντοματόσουπα

vegan-sintages

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας(χωρίς αλάτι)

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

1 φύλλο δάφνης

800 gr ντομάτα σε κύβους (χωρίς προσθήκη αλατιού)

λίγο γάλα χωρίς λιπαρά

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με 0% λιπαρά

Εκτέλεση

1. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι. Μαγείρεψε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τον πολτό ντομάτας, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τη δάφνη, τις ντομάτες, και 2 φλιτζάνια νερό. Ανακάτεψέ τα μαζί και άφησε να πάρουν βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

2. Αφαίρεσε το φύλλο της δάφνης. Χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ χειρός και κάνε πουρέ τη σούπα στην κατσαρόλα.

3. Ζέστανε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακάτεψέ το στην πολτοποιημένη σούπα μαζί με το γιαούρτι. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i