Ενεργοποίηση μεταβολισμού: Κάνε ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ αυτό που κάνει και η fitness expert

Και βασίζεται σε έρευνα.

fit-young-woman-drinking-water-in-the-gym-picture-id583733122 Credit:jacoblund

Έχουμε σκεφτεί κι έχουμε γράψει πολλά πράγματα για το πώς να τελειοποιήσεις την πρωινή ρουτίνα σου, όπως τι θα έπρεπε να κάνεις τις 3 πρώτες ώρες της ημέρας σου ή τις 4 κινήσεις αποτοξίνωσης το πρωί για φλατ κοιλιά, αλλά μάλλον έπρεπε να δώσουμε προτεραιότητα σε κάτι πιο σημαντικό: πώς θα δώσεις boost στο μεταβολισμό σου. Πρόσφατα, η Jenna Wolfe, fitness και wellness expert σε σχολεία, αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα και πρακτικά tips για την πρωινή της ρουτίνα.

Διάβασε επίσης: Πώς θα χάσω λίπος και όχι μυς; Η Δρ Μαρία Ψωμά μας δίνει τα μικρά μυστικά!

Πιο συγκεκριμένα, η Wolfe κάνει το ίδιο πράγμα κάθε πρωί, λίγα λεπτά αφού ανοίξει τα μάτια της, για να ξεκινήσει σωστά τη μέρα της: «Πίνω 20 γουλιές νερό. Με ξυπνά και δίνει ώθηση στο μεταβολισμό μου, ενώ παράλληλα ελέγχει την πείνα που αισθάνομαι κάθε πρωί» εξηγεί.

Διάβασε επίσης: Πόσο νερό πρέπει να πίνω;

Η ιδέα της Wolfe, φυσικά, δεν είναι καινούργια αλλά βασίζεται σε μία μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2003 στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, η οποία βρήκε πως πίνοντας μισό λίτρο νερό κάθε πρωί, μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό σου μέχρι και 30%, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i