Περσική κρύα σούπα με γιαούρτι: Η πιο δροσερή καλοκαιρινή σούπα

Σέρβιρέ τη σαν ορεκτικό σε μικρά βάζα για μια ρουστίκ αίσθηση.

SHA0818WFOOD_06

Αυτή η περσική κρύα σούπα γιαούρτι δε χρειάζεται καθόλου μαγείρεμα. Απλά ανακάτεψε καλά τα υλικά και διατήρησέ τη δροσερή.

Περσική κρύα σούπα με γιαούρτι

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Κρύα σούπα φρέσκων λαχανικών ή γκασπάτσιο δοκίμασες;

Υλικά

  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες ή 2%
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1½ φλ. παγωμένο νερό
  • 4 αγγουράκια σε μικρούς κύβους
  • 1/3 φλ. ξανθές σταφίδες χοντροκομμένες
  • 3 κ.σ. χοντροκομμένος δυόσμος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κ.σ. χοντροκομμένος άνηθος
  • 1/4 κ.σ. αλάτι
  • 1/4 κ.σ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αποξηραμένα πέταλα τριαντάφυλλου, θρυμματισμένα (προαιρετικό)
  • Σουμάκ (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Κάλυψε μια λαμαρίνα με χαρτί φούρνου, άπλωσε τα καρύδια και ψήσ’ τα για 15-20 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Μετάφερέ τα σε ένα ξύλο κοπής για να κρυώσουν και μετά χοντρόκοψέ τα. Ρίξ’ τα όλα σε ένα μπολ και κράτησε 2 κ.σ. για το γαρνίρισμα.
  2.  Πρόσθεσε το γιαούρτι και το μέλι στα καρύδια και ανακάτεψε. Πρόσθεσε σταδιακά το νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το γιαούρτι.
  3. Με ένα ξύλινο κουτάλι ανακάτεψε στη σούπα το αγγούρι, τις σταφίδες, το δυόσμο, το σχοινόπρασο, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4.  Μετάφερε τη σούπα σε 6 μικρά γυάλινα μπολ, σφράγισέ τα και βάλ’ τα στο ψυγείο.
  5.  Για να σερβίρεις, ανακίνησε απαλά τα βάζα, βγάλε τα καπάκια και γάρνιρε με τα υπόλοιπα καρύδια, τα ροδοπέταλα και το σουμάκ.

Βιετναμέζικη ζεστή σαλάτα μυρωδικών με ψητά καρότα και κρεμμύδια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i