Κρύα σούπα φρέσκων λαχανικών ή γκασπάτσιο δοκίμασες;

Δοκίμασε να φτιάξεις το φημισμένο γκασπάτσιο, την κρύα σούπα φρέσκων λαχανικών, gaspacho

25.02.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Κρύα σούπα

Δοκίμασε να φτιάξεις το φημισμένο γκασπάτσιο, την κρύα σούπα φρέσκων λαχανικών, gaspacho!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 10 λεπτά

Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Μια διαφορετική χειμερινή σούπα για να δοκιμάσεις τώρα

Κρύα σούπα φρέσκων λαχανικών – Υλικά για 4-6 μερίδες:

  • 8-10 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρια, κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι σέλερι χοντροκομμένο
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

  1. Βάλε τις πιπεριές και το αγγούρι σε μεγάλο μπολ. Ρίξε τις ντομάτες, το χυμό λάιμ και το σκόρδο στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Πρόσθεσε το μείγμα στο μπολ με το αγγούρι και τις πιπεριές και άφησε τη σούπα στο ψυγείο για μία ώρα. Πριν από το σερβίρισμα, πρόσθεσε από πάνω το βασιλικό και το σέλερι.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece