Συνταγή για ψητά λαχανικά με τραγανό προσούτο και φρέσκα σύκα

Το χρυσαφί τραγανό εξωτερικό περίβλημα είναι αυτό που κάνει την κολοκύθα, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τους βολβούς ελαφρώς γλυκά και εντελώς λαχταριστά!

Screenshot_3

Το χρυσαφί τραγανό εξωτερικό περίβλημα είναι αυτό που κάνει την κολοκύθα, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τους βολβούς ελαφρώς γλυκά και εντελώς λαχταριστά!

Το μυστικό: Προθέρμανε πρώτα το ταψί ώστε όταν βάλεις τα λαχανικά να καψαλιστούν. Μετά τοποθέτησε το ταψί με τα λαχανικά στον πάτο του φούρνου. Έτσι, θα έχουν άμεση επαφή με τη θερμότητα και θα καραμελώσουν.

Διάβασε επίσης: Σαλάτα με κινόα και σπανάκι σε βαζάκι

Μερίδες: 6, Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Συνταγή για ψητά λαχανικά - Υλικά:

  • 1.200 γρ. λαχανικά, όπως καρότο, ραπανάκι, γλυκοπατάτα, κρεμμύδια και σκόρδο, κομμένα σε μικρούς κύβους (8 φλιτζάνια)
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 60 γρ. προσούτο κομμένο με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • 6 κλαδάκια θυμάρι συν φυλλαράκια για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 6 φρέσκα σύκα, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

  1. Βάλε μια μικρή λαμαρίνα στον πάτο του φούρνου. Προθέρμανέ τον στους 220°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά τα λαχανικά με το λάδι, το προσούτο, το θυμάρι και από μία πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μετάφερε προσεκτικά τη ζεστή λαμαρίνα σε μια σχάρα και άπλωσε τα λαχανικά σε μια στρώση.
  3. Ψήσε στον πάτο του φούρνου, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, περίπου για 35 λεπτά. Μετάφερέ τα σε μια πιατέλα και γάρνιρε με τα σύκα και τα φυλλαράκια από το θυμάρι.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο, salsa verde και στρογγυλά φασολάκια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i