
Από τη food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου, aka misshealthyliving.gr
Μια πρωτότυπη συνταγή για βασιλόπιτα, που συνδυάζει και τη γεύση των αγαπημένων μας μελομακάρονων, και αναμφίβολα θα πρέπει να δοκιμάσεις φέτος.
Μερίδες: 14 - Προετοιμασία: 2 λεπτά - Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά
Συνταγή για βασιλόπιτα κέικ με γεύση μελομακάρονο - Υλικά:
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 14 γρ. κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϊλάνης)
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 220 γρ. καρύδια καλής ποιότητας (αλεσμένα σε σκόνη και κάποια χονδροσπασμένα)
- 400 γρ. αλεύρι (χρησιμοποίησα ζέας)
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 γρ. αλάτι
- Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα), μόνο το πορτοκαλί μέρος
- 200 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 170 γρ. χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού
- Granola
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC σε αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε όλα τα υλικά και ανακάτεψε με πιρούνι. Θα είναι αρκετά σφιχτή η ζύμη, έτσι τη θέλεις. Βάλε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις. Εγώ επέλεξα χάρτινο ταψί μιας χρήσης ώστε να μπορέσω να τη μεταφέρω εύκολα.
- Ψήσε για 35 - 40 λεπτά.
- Τρύπησε το κέντρο με ένα μαχαίρι – αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο.
- Διακόσμησε με μέλι (όσο περισσότερο τόσο πιο πολύ θα μοιάζει με μελομακάρονο, χονδροσπασμένα καρύδια και κανέλα).
Διάβασε επίσης: Μελομακάρονα χωρίς ψήσιμο, χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr