
Από τη Δέσποινα Μαρσέλου, διατροφολόγο - διαιτολόγο.
Τι λέει η ειδικός: "Ποτέ δεν μου άρεσε η καρμπονάρα. Θέλετε η κρέμα γάλακτος θέλετε τα πολλά βαριά και λιπαρά υλικά, δεν μπορώ ακριβώς να προσδιορίσω, την απέφευγα μετά βδελυγμίας. Όμως όσο κι αν σας φανεί απίστευτο λατρεύω τα μακαρόνια και γι’ αυτό ακριβώς ψάχνω γεύσεις απλές και νόστιμες. Η καρμπονάρα με κρέμα κάσιους ήταν για μένα η ανακάλυψη του αιώνα αφού είναι χορτοφαγική και ιδανική για vegan υγιεινή διατροφή (δεν της λείπει τίποτα: ωμέγα 6, κουρκουμάς, μηλόξυδο) και απίστευτα γευστική. Προσοχή: απαραίτητα συνοδεύεται μ’ ένα καλό ποτήρι λευκό κρασί"!

Vegan καρμπονάρα για 2 άτομα
- 250γρ μακαρονια χωρίς γλουτένη (ωμά ζυγισμένα)
- 200γρ κάσιους μουλιασμένα για 3 ώρες
- 2κς διατροφική μαγιά
- 1κς μηλόξυδο
- 1κς ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα καραμελωμένα καρότα
- 2 καρότα ξεφλουδισμένα
- Λιγο κουρκουμά (1κγ)
- 1κσ Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1κς σιρόπι αγαύης (μπορείτε να τα καραμελώσετε και με μέλι εάν δεν είστε vegan)
Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράστε τα μακαρόνια χωρίς γλουτένη για περίπου 7 λεπτά.
Για την κρέμα κάσιους: Ρίξτε τα κάσιους στο μπλέντερ μέχρι να αλεστούν ομοιόμορφα και να γίνουν σκόνη, προσθέστε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, λίγο αλάτι και τη διατροφική μαγιά και αλέστε ξανά. Σταδιακά ρίχνετε γάλα αμυγδάλου μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Για τη γαρνιτούρα από καρότα: Βάλτε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ξεφλουδίστε τα 2 καρότα με peeler. Ρίξτε τα καρότα στο τηγάνι με λίγο κουρκουμά και 1κσ αγαύης η μέλι και αφήστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρεις την καρμπονάρα με κρέμα Κάσιος σε ένα βαθύ πιάτο με γαρνιτούρα τα καραμελωμένα καρότο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Ακολουθείς πάντα τις οδηγίες βρασμού των ζυμαρικών γιατί αν δεν γίνουν aldente και παραβράσουν είναι πιο δύσπεπτα ενώ χάνουν και την ιδιαίτερη γεύση τους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr