Λαχταριστή φάβα με σπαράγγια

Aπλή και νόστιμη συνταγή για να επωφεληθείς από την θρεπτική αξία της φάβας και των σπαραγγιών.

Υλικά για 2-3 μερίδες


1    κούπα καλαμποκάλευρο

3    κούπες νερό

1    κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2    κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/4  κούπας τριμμένη παρμεζάνα συν λίγη για γαρνίρισμα

400g φάβα

1   ματσάκι σπαράγγια, το πάνω μέρος τους ψιλοκομμένο, πέταξε το υπόλοιπο

1   κουταλιά της σούπας βούτυρο

1   σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

αλάτι και μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση


>Βάλε το καλαμποκάλευρο, το νερό και το αλάτι σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, σε μεσαία φωτιά για να σιγοβράσει.


>Ανακάτευε συχνά, και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε το καλαμποκάλευρο να σιγοβράσει, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρεμώδες και απαλό.


>Στη συνέχεια, ανακάτεψε μέσα τη μία κουταλιά βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι, και άστο στην άκρη να κρυώσει.


>Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, βράσε για λίγο τη φάβα και έπειτα χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, βάλε τη φάβα σε ένα πιάτο.


>Στο ίδιο κατσαρολάκι βράσε τα σπαράγγια, σούρωσε τα και ξέπλυνε τα με λίγο κρύο νερό. 


>Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε το σκόρδο για να σοταριστεί.


>Πρόσθεσε τη φάβα και τα σπαράγγια και μαγείρεψε τα για 2-3 λεπτά.


>Σέρβιρε τα μαζί με το καλαμποκάλευρο, γαρνίροντας με λίγη παρμεζάνα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i