Υλικά για 2-3 μερίδες
1 κούπα καλαμποκάλευρο
3 κούπες νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα συν λίγη για γαρνίρισμα
400g φάβα
1 ματσάκι σπαράγγια, το πάνω μέρος τους ψιλοκομμένο, πέταξε το υπόλοιπο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
>Βάλε το καλαμποκάλευρο, το νερό και το αλάτι σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, σε μεσαία φωτιά για να σιγοβράσει.
>Ανακάτευε συχνά, και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε το καλαμποκάλευρο να σιγοβράσει, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρεμώδες και απαλό.
>Στη συνέχεια, ανακάτεψε μέσα τη μία κουταλιά βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι, και άστο στην άκρη να κρυώσει.
>Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, βράσε για λίγο τη φάβα και έπειτα χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, βάλε τη φάβα σε ένα πιάτο.
>Στο ίδιο κατσαρολάκι βράσε τα σπαράγγια, σούρωσε τα και ξέπλυνε τα με λίγο κρύο νερό.
>Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε το σκόρδο για να σοταριστεί.
>Πρόσθεσε τη φάβα και τα σπαράγγια και μαγείρεψε τα για 2-3 λεπτά.
>Σέρβιρε τα μαζί με το καλαμποκάλευρο, γαρνίροντας με λίγη παρμεζάνα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr