H συνταγή για μακαρόν καρύδας χωρίς αβγό

Η συνταγή αυτή βασίζεται στο κετογονικό αυτοάνοσο πρωτόκολλο και είναι ιδανική αν έχεις διαγνωσθεί με υποθυρεοειδισμό Hashimoto και θέλεις να χάσεις κιλά.

29.05.2019

Γράφει: Ελένη Παπαγιαννίδου

εχεις διαβασει

H συνταγή για μακαρόν καρύδας χωρίς αβγό

Από την Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, PhD, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας (www.rebalance.gr).

Αν έχεις διαγνωστεί με υποθυρεοειδισμό Hashimoto είναι πολύ πιθανό να δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος. Η αλήθεια είναι ότι η απώλεια βάρους, και κυρίως λίπους, στις γυναίκες με Hashimoto είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Δυστυχώς, το παλιό μοντέλο ενεργειακού ισοζυγίου που βασίζεται μόνο στις θερμίδες είναι ελαττωματικό! Αυτό το μοντέλο υποστήριζε ότι αν κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις, είτε τρώγοντας λιγότερο είτε με περισσότερη άσκηση, θα χάσεις βάρος. Ωστόσο υπάρχουν γυναίκες με Hashimoto που δεν μπορούν να χάσουν βάρος ακόμα και όταν καταναλώνουν μόνο 1000 θερμίδες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το Hashimoto προκαλεί στο σώμα σου μια σειρά από ορμονικά προβλήματα που όλα μαζί συνδυαστικά οδηγούν σε αύξηση βάρους (λίπους) στο σώμα.

Η συνταγή αυτή βασίζεται στο κετογονικό αυτοάνοσο πρωτόκολλο, το οποίο συνδυάζει τα οφέλη μιας καλά σχεδιασμένης κετογονικής διατροφής σε συνδυασμό με ένα πρωτόκολλο εξάλειψης και επαναεισαγωγής, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει να ανακαλύψεις σε ποια τρόφιμα έχεις δυσανεξία και ευαισθησία, να αναστρέψεις τυχόν θρεπτικές ανεπάρκειες, να επουλώσεις το έντερο και μακροπρόθεσμα να θεραπεύσεις το σώμα σου. Στο Shape Iουνίου, θα βρεις την πλήρη διατροφή για απώλεια βάρους για γυναίκες με Hashimoto καθώς και ενδεικτικό διαιτολόγιο 14 ημερών.

Μακαρόν καρύδας χωρίς αβγό

Υλικά

  • 12 μερίδες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
  • 1 κ.σ. αλεύρι καρύδας
  • θαλασσινό αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 24 σταγόνες υγρή στέβια

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα μούλτι ρίχνεις την τριμμένη καρύδα και το αλεύρι καρύδας, το αλάτι, το λάδι καρύδας και τη στέβια. Τα χτυπάς μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Βάζεις σε ένα ταψί στο οποίο έχεις απλώσει λαδόκολλα ένα επίπεδο κουτάλι της σούπας από τη ζύμη. Τα ψήνεις για 7-10 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσουν για 3 ώρες, πριν τα καταναλώσεις.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.