Κουρκουμάς με γάλα (τουρμέρικ)
Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά: 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν
Συστατικά:
- 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
- 1 ξύλο κανέλας ή 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 μικρή πρέζα μαύρο πιπέρι και τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
- Ρίξε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και άφησε να πάρει μια ευφριά βράση.
- Ανακάτεψε ελαφρά για να αναμίξεις τα συστατικά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγοβράσε για περίπου 10 λεπτά.
- Σούρωσε το γάλα για να απομακρύνεις τα μεγάλα κομμάτια τζίντζερ, κανέλα, πιπέρι, κ.λπ.
- Για να σερβίρεις, πρόσθεσε μέλι ή μια πρέζα κανέλας.
- Το ρόφημα καταναλώνεται καλύτερα ζεστό!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr