Φτιάξαμε swiss roll με τσάι μάτσα και είναι υπέροχο – δες τη συνταγή

Πώς θα φτιάξεις κι εσύ matcha swiss roll

02.10.2018

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

Τσάι matcha

Το τσάι matcha έχει βρεθεί στο διατροφικό προσκήνιο για τα καλα τα τελευταία χρόνια και έχει αναδειχθεί σε ένα διατροφικό trend που σίγουρα θα μας απασχολήσει για πολύ ακόμα.

Στο παρελθόν, σου έχουμε παρουσιάσει τι είναι ακριβώς και ποια είναι τα οφέλη του (θυμήσου εδώ), ενώ τώρα δοκίμασε να το προσθέσεις και στις συνταγές σου, δίνοντας ιδιαίτερη γεύση και έξτρα θρεπτική αξία στο αποτέλεσμα.  Δοκίμασε το swiss roll με τσάι matcha που θα βρεις στο παρακάτω βίντεο!

Δες επίσης: Κρέπες light: 5 εκδοχές της κρέπας χωρίς λευκό αλεύρι για υγιεινό αποτέλεσμα

Υλικά: 

Συστατικά για μαρέγκα:

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1/4 κρέμας ταρτάρ
  • 60 γρ. (περίπου 5 κουταλιές) ζάχαρη

Συστατικά για ζύμη:

  • 3 κρόκοι αυγού
  • 20 γρ (περίπου 1 1/2 κουταλιά) ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 45 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. νερό σε κανονική θερμοκρασία
  • 1 κ.σ. σκόνη matcha
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα σκόνη γάλακτος

Για τη γέμιση: 

Φυτικό μείγμα σαντιγί

Εκτέλεση: 

  • Βάλε περίπου 2 φλιτζάνια νερό σε ένα ταψί στο φούρνο (για να δώσεις υγρασία στο κέικ) και προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Πρόσθεσε την κρέμα ταρτάρ και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σταδιακά πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε τους κρόκους αυγού, τη ζάχαρη και το αλάτι, ενώ στη συνέχεια, πρόσθεσε το καλαμποκάλευρο.
  • Ανακάτεψε το ζεστό νερό με τη σκόνη matcha, στη συνέχεια πρόσθεσε το νερό σε κανονική θερμοκρασία και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε το μείγμα matcha σε εκείνου του κρόκου αυγού και ανακάτεψε καλά.
  • Άδειασε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 25 cm x 36 cm,  το οποίο είναι επενδεδυμένο με λαδόκολλα. Άπλωσέ το ομοιόμορφα με την σπάτουλα και, στη συνέχεια ψήσε στο φούρνο για 18 με 20 λεπτά στους 190°C.
  • Αναποδογύρισε το κέικ σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και άφησε το να κρυώσει τελείως.
  • Χτύπησε τη φυτική σαντιγί και βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει.
  • Φτιάξε το ρολό με τη ζύμη και τη σαντιγί, τυλίγοντας με τον τρόπο που θα δεις στο παρακάτω βίντεο.
  • Άφησε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το κόψεις σε κομμάτια.

Δες επίσης: Ζελέ πεπόνι με ροδόνερο (χωρίς ζάχαρη και ζελατίνη) από τη διατροφολόγο Ιωάννα Μανδηλάρη

Τσάι matcha: Φτιάξε το πιο νόστιμο swiss roll με βάση το μεγαλύτερο food trend:

Η συνταγή είναι από το mykitchen101

Editor's Picks:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece