Η άσκηση που καίει θερμίδες και λίπος σε 10 λεπτά!

Δεν έχεις πολύ χρόνο για άσκηση. Δεν έχεις δικαιολογία!

jump istock

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να είσαι αφοσιωμένη σε ένα πρόγραμμα προπόνησης είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος και πνεύματος. Αλλά για πολλούς από εμάς, ο μεγάλος αγώνας είναι να παραμείνουμε συνεπείς πέρα από μια μεγάλη απόφαση την Πρωτοχρονιά. Ποια άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει; Το σχοινάκι!

Γιατί το σχοινάκι είναι τόσο αποτελεσματικό;

Ο λόγος που το σχοινάκι είναι τόσο αποτελεσματικό είναι επειδή δεν δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά σου. Δεν θέλει χρόνο, ιδιαίτερο εξοπλισμό ή νας πας γυμναστήριο. Κάνει καλό στην ισορροπία, την ιδεοδεκτικότητα, καίει θερμίδες και λίπος, σε κάνει πιο "έξυπνη" και είναι μία άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Χρόνος: Πολλοί από εμάς δεν έχουμε χρόνο για ωριαίες προπονήσεις καθημερινά. Το σχοινάκι είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και αποδοτική μορφή άσκησης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεκαπέντε λεπτά σχοινάκι καίνε έως και δύο φορές περισσότερες θερμίδες από ένα τρέξιμο 15 λεπτών.
  • Χώρος / Φορητότητα: Δεν χρειάζεσαι γυμναστήριο για να κάνεις σχοινάκι και δεν εξαρτάται από τον καιρό το αν θα γυμναστείς. Μπορείς πάντα να βρεις έναν χώρο για να γυμναστείς, ακόμη κι αν ταξιδεύεις, είναι εύκολο να διατηρήσεις το πρόγραμμά σου. 
  • Απόλαυση: Υπάρχουν 100 κινήσεις με σχοινάκι και κόλπα που μπορείς να μάθεις για να προκαλέσεις τον εαυτό σου και να μη βαριέσαι 

Πώς θα κάνεις σχοινάκι

Κάνοντας σχοινάκι, καις τόσες θερμίδες όσες όταν τρέχεις και επιπλέον δε χρειάζεσαι πολύ χώρο.

Πάρε ένα σχοινάκι γυμναστικής και ξεκίνησε να κάνεις μικρά άλματα σε χαλαρό ρυθμό για 1 λεπτό. Όσο πιο πολύ το μαθαίνεις, προσπάθησε να αυξάνεις τον ρυθμό και την ένταση στα άλματά σου. Αν δεν έχεις εμπειρία από σχοινάκι, κάνε τα άλματα με λυγισμένα πόδια, αν όμως το κατέχεις τότε κάνε γρήγορα άλματα με τεντωμένα πόδια.

Για να το κάνεις σωστά, δώσε προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες, όπως:

  • Κράτα τους αγκώνες σου κλειστούς, κοντά στα πλευρά σου.
  • Μην πηδάς πολύ ψηλά.
  • Άφησε τους αστραγάλους και τα γόνατα να κινούνται χαλαρά στην προσγείωση. Μην τα σφίγγεις.
  • Έχε τα χέρια σου στο ύψος της μέσης σου.
  • Προσπάθησε το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης του σχοινιού να προέρχεται από την κυκλική κίνηση των καρπών.
  • Πρώτα γύριζε το σχοινάκι και μετά πήδα.

Αν δε "το’χεις" με το να συγχρονίζεις πόδια – χέρια στο σχοινάκι, μπορείς να κάνεις 500-1000 jumps (άλματα) ανοίγοντας χέρια στον ρυθμό των αλμάτων σου. Είναι το ίδιο πράγμα.

Δες και αυτό: Το top πρόγραμμα με σχοινάκι για να καίμε λίπος στο full

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i