Ένα δυνατό 30λεπτο πρόγραμμα μποξ για να κάψεις λίπος!

Το μποξ συναντά το boot camp σε αυτό το δυνατό πρόγραμμα υψηλής έντασης.

08.04.2019

εχεις διαβασει

Κick boxing: Οι απαντήσεις στις απορίες σου και τα fitness μυστικά του αθλήματος

Συνεργάστηκε ο Γιώργος Γιούλ – Ρωμηός, personal trainer, διαιτολόγος – διατροφολόγος.

Το μποξ θεωρούνταν ένα «ανδρικό» άθλημα, τελευταία όμως στα περισσότερα γυμναστήρια θα βρεις ομάδες μποξ, tae box ή kick boxing που αποτελούνται κυρίως από γυναίκες. Με σάκο ή χωρίς, με γάντια ή χωρίς, η προπόνηση τύπου μποξ είναι ίσως η πιο δυνατή αεροβική άσκηση για το επάνω μέρος του σώματος αλλά και τα πόδια. Κατευθύνσου προς το σάκο του γυμναστηρίου γι’ αυτό το 30λεπτο πρόγραμμα.

Διάβασε επίσης: Τα 10 είδη γυμναστικής για να χάνεις ΟΝΤΩΣ κιλά

Ένταση: Υψηλή.
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά.
Θα χρειαστείς: Ένα βαρύ σάκο, γάντια και λωρίδες για τα χέρια σου.
Πώς λειτουργεί: Κάνε προθέρμανση με πλειομετρικές ασκήσεις ενδυνάμωσης, 5 τρίλεπτους γύρους με ασκήσεις μποξ, με 1 λεπτό διάλειμμα μεταξύ τους και 4 ασκήσεις κορμού. Επανάλαβε τρεις φορές την εβδομάδα, σε μη συνεχόμενες ημέρες.
Θερμιδες που καις: 214*

xtipimataΑπό αριστερά προς τα δεξιά

Ντιρέκτ

Είναι το χτύπημα που μεταφέρεται από τον έναν αθλητή στον άλλο άμεσα με ευθεία κίνηση. Το ντιρέκτ θεωρείται από τα σπουδαιότερα χτυπήματα και από τα πιο επικίνδυνα και δυνατά για κάθε αθλητή που το δέχεται.

Κρος

Δεξί ευθύ χτύπημα που ξεκινάει από το πιγούνι και καταλήγει στον αντίπαλο. Το πόδι στρίβει προσθέτοντας βάρος στο χτύπημα. Θεωρείται ισχυρό γιατί γίνεται με το κυρίαρχο χέρι, αλλά θέλει προσοχή γιατί μας αφήνει ακάλυπτες.

Άπερκατ

Εκτελείται είτε με το αριστερό χέρι είτε με το δεξί. Θεωρούμε άπερκατ το χτύπημα που εκτελείται είτε προς κεφάλι-πιγούνι είτε προς κάποιο άλλο σημείο του σώματος του αντιπάλου. Το χτύπημα αυτό θεωρείται δυνατό αλλά και τεχνικό.

Χουκ

Εκτελείται με το αριστερό ή με το δεξί χέρι γυρίζοντας μαζί τόσο τον κορμό όσο και το πόδι. Σκοπός είναι να δοθεί ένα ισχυρό γυριστό χτύπημα είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά. Μοιάζει με πλαϊνό άπερκατ και εκτελείται από απόσταση ή από κοντά.

Δες το 30λεπτο πρόγραμμα στη σελίδα 2.

[related id="58609"]

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece