Οι καλύτερες ασκήσεις για κοιλιακούς σύμφωνα με την επιστήμη! (δεν είναι ροκανίσματα!)

Μήπως κάνεις ένα σωρό κοιλιακούς και δεν βλέπεις την καλλίγραμμη κοιλιά που θέλεις;

sporty-fit-active-young-woman-doing-bicycle-crunch-situp-exercise-picture-id1201601978

Ο τελικός στόχος ενός ροκανίσματος είναι απλός: η γράμμωση. Αν όμως σου πούμε πως υπάρχουν ασκήσεις πιο αποτελεσματικές από τα ροκανίσματα; Και ποιος το λέει αυτό; Η επιστήμη!

Διάβασε επίσης: 4 αποτελεσματικές συμβουλές για επίπεδη κοιλιά

Ναι, υπάρχουν πράγματι επιστημονικές αποδείξεις για το ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί κοιλιακοί και, ναι, θα πρέπει να τους δώσεις σημασία.

Κύλησε και μάζεψε

Ερευνητές σε μελέτη ανάλυσαν οχτώ ασκήσεις με μπάλα ισορροπίας και δύο παραδοσιακές προπονήσεις κοιλιακών (ροκανίσματα και sit-ups με λυγισμένα πόδια). Το αποτέλεσμα; Οι ασκήσεις που κάνεις στη μπάλα, όπου κυλάς το σώμα σου προς τα έξω και το μαζεύεις ξανά, ήταν οι πιο αποτελεσματικές για την ενεργοποίηση των επάνω και των κάτω κοιλιακών, των εξωτερικών και εσωτερικών πλάγιων και του πλατιών ραχιαίων μυών.

Διάβασε επίσης: Γυμνάζομαι πολύ αλλά δεν αδυνατίζω, κάνω κοιλιακούς αλλά δεν έχω φλατ κοιλιά και άλλες απορίες βρίσκουν απάντηση

Διάβασε επίσης: 10 συμβουλές της διαιτολόγου που θα βοηθήσουν στην απώλεια κοιλιακού λίπους

Ανύψωση ποδιών από «κρεμαστή» θέση

Σε άλλη μελέτη, οι ερευνητές ήθελαν να βρουν την πιο αποτελεσματική άσκηση κοιλιακών που ασκεί τη λιγότερη ένταση στη μέση. Τι βρήκαν; Η ανύψωση ποδιών από «κρεμαστή» θέση παρήγαγε τη μέγιστη δραστηριότητα από όλους τους κοιλιακούς.

Ποδήλατο

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο βρήκαν πως η άσκηση «ποδήλατο» ήταν η πιο αποτελεσματική για την εκγύμναση όλων των κοιλιακών. Πώς το κάνεις: Από θέση ροκανίσματος ανεβάζεις πιο ψηλά τον κορμό και προσπαθείς να αγγίξεις με τον αγκώνα το αντίθετο γόνατο ενώ κινείς τα πόδια σου σαν να κάνεις πετάλι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i