Shape Running Workshop: Bρες την προπόνηση που ταιριάζει στους δικούς σου στόχους!

Γνώρισε τα κορίτσια που συμμετέχουν στο Shape Running Workshop, δες ποια έχει τον ίδιο fitness στόχο με σένα και ακολούθησε την προπόνηση που σχεδίασε για εκείνη (και σένα) ο Νίκος Πολιάς!

_M9A7181

Γιορτάζουμε τα 10 χρόνια Shape και δημιουργήσαμε για εσάς την απόλυτη fitness εμπειρία: το Shape Running Workshop με 5 τυχερές αναγνώστριες - ambassadors της ενέργειας, να θέτουν τους 5 διαφορετικούς τους στόχους. Πως θα τους πετύχουν; Σε τρεις μήνες, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο, θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν με τον Μαραθωνοδρόμο Νίκο Πολιά –κάτοχο ρεκόρ κλασικής διαδρομής– και την ομάδα του! Με το εξαιρετικό team των ειδικών που έχει αναλάβει την προπόνηση τους και με τον κατάλληλο τεχνικό και διατροφικό «εξοπλισμό» θα διαπιστώσουν στην πράξη πως με τη σωστή καθοδήγηση και τα απαραίτητα «εργαλεία» κάθε fitness στόχος μπορεί να πραγματοποιηθεί. Επιπλέον, θα μάθουν πως είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου και θα δουν τη φυσική κατάστασή τους να αλλάζει, τον χρόνο τους στο τρέξιμο να μειώνεται και το running να γίνεται μέρος της ζωής του.

Τώρα ήρθε η ώρα να μπεις κι εσύ στο παιχνίδι! Δες το βίντεο και τα αναλυτικά στοιχεία που δινουν οι ειδικοί για κάθε κοπέλα, δες ποια ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου προφίλ και ακολούθησε την προπόνηση που έχει σχεδιάσει ειδικά για εκείνη (και για σένα) ο Νίκος Πολιάς! Βάλε τον δικό σου στόχο και πέτυχέ τον!

Οι πέντε τυχερές έχουν ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις και όχι μόνο! Συναντήθηκαν με την ομάδα των ειδικών που θα τις παρακολουθεί αυτό το διάστημα και θα τους δίνει πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές (διατροφολόγο, φυσικοθεραπευτή, αθλητικό ψυχολόγο, εργοφυσιολόγο).

Έτσι, ακόμα κι αν δεν κέρδισες τη συμμετοχή σου στο #shaperunningworkshop μπορείς να επωφεληθείς από τα tips των ειδικών!

Γνώρισε στην επόμενη σελίδα τα 5 κορίτσια του #shaperunningworkshop

                                          Μάριαμ Γκούντα

_DSC5383

Στόχος: «Να φτάσω το ιδανικό βάρος για το σώμα μου»

Η Μάριαμ δήλωσε συμμετοχή στο Shape Running Workshop προκειμένου να «αναβαθμίσει» την ποιότητα του τρεξίματός της και να χάσει βάρος.

Αποτέλεσμα πρώτης λιπομέτρησης: 27,90% (στόχος: 23%)

Μάρσια Θεοφάνη

_DSC5375

Στόχος: «Να τρέξω τον ημιμαραθώνιο σε λιγότερο από 2 ώρες και 11 λεπτά»

Η Μάρσια λατρεύει το τρέξιμο και πήρε μέρος στον ημιμαραθώνιο που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα. Με τη βοήθεια των ειδικών, είναι αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να εξελιχθεί περισσότερο στο running.

Αποτέλεσμα πρώτης λιπομέτρησης: 25,50(στόχος: 22%)

Σοφία Μανιουδάκη

_DSC5352

Στόχος: «Να βελτιώσω το χρόνο μου. Ξεκινάω από τα 27' για τα 5χλμ.»

Το τρέξιμο βρίσκεται ήδη στο πρόγραμμά της. Χάρη σ' αυτό κατάφερε μέσα από μια αναζωογονητική προπόνηση να διατηρείται στο βάρος της.

Αποτέλεσμα πρώτης λιπομέτρησης: 25% (στόχος: 20%)

       Ισιδώρα Ρουσκιόνι

_DSC5397

Στόχος: «Να προσθέσω αερόβια άσκηση στο πρόγραμμά μου».

Έχοντας ήδη στο ιστορικό της ένα ενδιαφέρον σπορ, την αναρρίχηση σε εξωτερικούς χώρους, η Ισιδώρα θέλει με το τρέξιμο να κερδίσει μια νέα συνήθεια.

Ξανθή Τσένη

_DSC5364

Στόχος: «Να γνωρίσω το μαγικό κόσμο του running από κοντά, με σωστή καθοδήγηση».

Η Ξανθή δεν έχει ασχοληθεί ξανά με το τρέξιμο αλλά λατρεύει τη γυμναστική -πηγαίνει ανελλιπώς στο γυμναστήριο- και θέλει ποικιλία στο πρόγραμμά της.

Αποτέλεσμα πρώτης λιπομέτρησης: 25% (στόχος: 20%)

Οι συμβουλές της διατροφολόγου προς τις συμμετέχουσες

  • H διατροφολόγος Ρένα Μπαμπαρούτση πρότεινε στη Μάρσια τη συμπληρωματική λήψη σκευάσματος Lanes Βιταμίνη C 500mg με ψευδάργυρο καθώς μετρήθηκε με χαμηλό αιματοκρίτη, αλλά και με σκοπό την ενίσχυση του ανοσοποιητικού της συστήματος. Ακόμα, της πρότεινε τη λήψη του σκευάσματος CLA (1000 mg) ώστε να βοηθήσει στη μείωση του ποσοστού του λίπους αλλά και το xtra energy για να της δώσει επιπλέον ενέργεια στην προπόνηση αλλά και στην καθημερινότητά της.

  • Στη Σοφία πρότεινε τη λήψη Βιταμίνης C (500mg με ψευδάργυρο) για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό της σύστημα, omega-3 1200 mg αφού τα ψάρια απουσιάζουν από τη διατροφή της αλλά και το xtra energy αφού η διατροφή της είναι φτωχή σε φρούτα αλλά και για να μην αισθάνεται αδυναμία.

  • ΣτηνΞανθή πρότεινε τη λήψη συμπληρώματος μαγιάς μπύρας με Β12 και βιοτίνη για τη βελτίωση δερματικών προβλημάτων, το Daily ONE αφού γενικά η διατροφή της δεν είναι επαρκής για τις ενεργειακές της ανάγκες αφού έχει έναν έντονο τρόπο ζωής αλλά και Βιταμίνη C 500mg με ψευδάργυρο για να θωρακίσει το ανοσοποιητικό της και να ανεβάσει τον αιματοκρίτη της.

  • Όσον αφορά την Ισιδώρα, της πρότεινε να λαμβάνει και αυτή το σκεύασμα Lanes, Βιταμίνη C 500mg με ψευδάργυρο για να αυξήσει την τιμή του αιματοκρίτη της και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό της σύστημα, αλλά και μαγιά μπύρας για την ενίσχυση του γαστρεντερικού της συστήματος.

  • Τέλος, στη Μάριαμ πρότεινε τη λήψη του συμπληρώματος Lanes με Βιταμίνη C 500mg και ψευδάργυρο για να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού της συστήματος, το συμπλήρωμα CLA (1000 mg) που θα τη βοηθήσει να μειώσει το ποσοστό λίπους αλλά και Βιταμίνη Ε για να αντιμετωπίσει τις ορμονικές διαταραχές και την ήπια δυσαπορρόφηση τροφών που την απασχολούν.

Δες στην επόμενη σελίδα το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας!

Η πρώτη εβδομάδα του Shape Running Workshop ξεκίνησε δυναμικά για τα κορίτσια, με μία διαλειμματική προπόνηση την Τρίτη 5 Απριλίου. «Βασικό στοιχείο κάθε προπόνησης είναι η προθέρμανση» λέει ο Νίκος Πολιάς. Έτσι τα κορίτσια αφού έτρεξαν χαλαρά για 15', έκαναν διατάσεις και ανοίγματα. Συγκεκριμένα, το δεύτερο μέρος της προθέρμανσης μας περιελάμβανε διατάσεις για τους βασικούς μυς των ποδιών. Έτσι εκτελέσαμε διάταση για τους τετρακεφάλους όπου από όρθια θέση τραβήξαμε το ένα πόδι προς τα πίσω και μείναμε εκεί για 15’’-20’’ προσέχοντας το τα πόδια μας να είναι στην ευθεία και το σώμα μας σταθερό. Στη συνέχεια επαναλάβαμε και για το άλλο πόδι.

_M9A7228
Επόμενη διάταση ήταν για τους δικεφάλους. Εκεί ανεβάσαμε το ένα μας πόδι σε ένα σταθερό σημείο και ρίξαμε τον κορμό μας μπροστά προσέχοντας ωστόσο η μέση μας να είναι σταθερή και το σώμα μας σε ευθεία. Αισθανθήκαμε ένα μικρό τράβηγμα στο πίσω μέρος του μηρού μας και μείναμε εκεί για 15’’-20’’. Την ίδια διαδικασία ακολουθήσαμε και για το άλλο πόδι.
_M9A7256
Η τρίτη διάταση ήταν για τις γάμπες (γαστροκνήμιους). Έτσι λοιπόν, σταθήκαμε μπροστά από ένα σταθερό σημείο προσπαθώντας να το «σπρώξουμε» έχοντας το ένα πόδι – αυτό που εκτελούσε τη διάταση – τεντωμένο πίσω και το άλλο λυγισμένο μπροστά. Μετά από τα απαιτούμενα 15’’ αλλάξαμε πόδια και νιώσαμε και τις δύο μας γάμπες «τεντωμένες».
_M9A7169

Στη συνέχεια α κορίτσια έτρεξαν διακεκομμένα σε γρήγορο ρυθμό για προκαθορισμένη απόσταση και σε ορισμένη ένταση, με ενδιάμεσο διάλειμμα ξεκούρασης για συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων. Η Μάρσια έκανε 8x400μ. βελτιώνοντας τον χρόνο της από κομμάτι σε κομμάτι ενώ τα υπόλοιπα κορίτσια 200άρια με τη Σοφία και την Ξανθή να φτάνουν τα έξι και τις Μαριάμ και Ισιδώρα τα πέντε. Η προπόνηση αυτή τις βοήθησε να βελτιώσουν την ταχύτητα και τη συναρμογή τους και να βελτιώσουν την πρόσληψη οξυγόνου τους. Η προπόνησή ολοκληρώθηκε με την αποθεραπεία, με τα κορίτσια να τρέχουν χαλαρά για λίγα λεπτά στο χόρτο και να συνεχίζουν με αρκετές διατάσεις συζητώντας παράλληλα τη πρώτη εμπειρία τους με τη διαλειμματική προπόνηση.

Η επόμενη συνάντηση ήταν την Πέμπτη 7 Απριλίου και είχε ως στόχο τη μυική ενδυνάμωση των κοριστιών, καθώς ένα δυνατό μυικό σύστημα δέχεται πιο εύκολα τις προσαρμογές από το τρέξιμο και επιπλέον μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες για κάποιο τραυματισμό.

Έτσι αφού πρώτα έτρεξαν για 20 λεπτά συνεχόμενα, έκαναν τις απαραίτητες διατάσεις αλλά και ανοίγματα. Στη συνέχεια, κάτω από τις οδηγίες της Μεταξίας, της υπεύθυνης για την ενδυνάμωσης στο προπονητικό team, εκτέλεσαν ασκήσεις συντονισμού και δύναμης για χέρια, πόδια και κορμό, για μία πιο ολοκληρωμένη εκγύμναση. Οι ασκήσεις συντονισμού θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την τεχνική μας στο τρέξιμο, την ταχύτητα και τον ρυθμό της κίνησής μας αλλά και τον συντονισμό μας. Σε αυτό μας βοήθησαν τα σκαλοπάτια, όπου εκτελέσαμε 4-5 γρήγορα ανεβάσματα φροντίζοντας παράλληλα να κρατάμε το σώμα μας όρθιο, να κοιτάμε όσο γίνεται μπροστά αλλά και να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας. Η επιστροφή μετά από κάθε ανέβασμα ήταν σε χαλαρό ρυθμό αφού οι αναπνοές μας είχαν ανέβει και χρειαζόμασταν λίγο χρόνο για να επανέλθουμε.

Σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση, η σωστή ενδυνάμωση ξεκινά από τον κορμό. Γι’ αυτό αρχίσαμε με την άσκηση της σανίδας ή plank η οποία δυναμώνει τους σταθεροποιητές μυς του κορμού. Σταθήκαμε λοιπόν με το πρόσωπο στο έδαφος στηριζόμενες στους αγκώνες και τις μύτες των ποδιών προσπαθώντας να διατηρήσουμε το σώμα μας σε ευθεία. Μείναμε εκεί για 15’’ περίπου δευτερόλεπτα αλλά γρήγορα καταλάβαμε πόσο πολύ μας ενεργοποιεί αυτή η άσκηση!
_M9A7280

Ακολούθησε η απαραίτητη αποθεραπεία με τα κορίτσια να νιώθουν την ένταση από την απαιτητική αλλά άκρως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική προπόνηση που προηγήθηκε.

Η εβδομάδα έκλεισε με μία αερόβια προπόνηση στον Εθνικό Κήπο. Εκεί, η Μάρσια έτρεξε για 60 λεπτά, ενώ η Σοφία και η Μάριαμ έκαναν δύο 20λεπτα. Η Ξανθή συνδύασε την προπόνηση του Σαββατοκύριακου με μία 3ωρη πεζοπορία στο Καρπενήσι ενώ η Ισιδώρα επέλεξε να τρέξει μόνη της.

Δες στο βίντεο τις συμβουλές του προπονητή:

Χορηγοί #shaperunningworkshop

Οι χορηγοί της ενέργειας επιλέχθηκαν ώστε να μπορέσουν τα κορίτσια του #shaperunningworkshop να αντιληφθούν πόσο μεγάλη σημασία έχει ο σωστός εξοπλισμός στην κατάκτηση των στόχων τους! Mε τα ρούχα και τα παπούτσια της New Balance θα συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει πως το σωστό παπούτσι για running πρέπει να στηρίζει σωστά το πόδι και πώς τα νέας τεχνολογίας υλικά που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και απορροφούν το ιδρώτα κάνουν την προπόνηση... παιχνίδι!

New-Balance-logo copy

Τα fitness trackers της Polar ελέγχουν την απόδοση των κοριτσιών κάθε στιγμή, παρέχοντας στοιχεία για την καρδιακή συχνότητα, την απόσταση, τις θερμίδες, την αερόβια κατάσταση και βοηθούν τα κορίτσια να προσπάθήσουν για να ξεπεράσουν τα όριά τους αλλά και να διαπιστώσουν την πρόοδό τους.

Polar_logo_with_tagline_RGB

Τα συμπληρώματα διατροφής της Lanes ενισχύουν τον οργανισμό τους με όλες τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στους έντονους ρυθμούς της προπόνησης και να προλάβει προβλήματα που συχνά «απειλούν» τους αθλητές, όπως αφυδάτωση, κράμπες ή τραυματισμούς.

logo lanes 2016

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i