Γυναίκες που μας εμπνέουν: Η Έλλη Τρίγγου μας λέει πώς η καλοσύνη κάνει καλό

Ένιωθα ότι ήξερα ήδη την Έλλη Τρίγγου από τον ρόλο της Ασημίνας στις Άγριες Μέλισσες. Μιλώντας, όμως, μαζί της, ένιωσα ότι έγινα λίγο καλύτερος άνθρωπος. Διάβασε τα λόγια της και θα καταλάβεις το γιατί.

Έλλη Τρίγγου Shape

"Μπορεί τα θέατρα να είναι κλειστά, αλλά η τροφοδότηση και η έμπνευση της ψυχής είναι εξίσου σημαντική, απαραίτητη και πολύτιμη με την τροφοδότηση του σώματος. Αισθάνομαι την απώλεια, αισθάνομαι ότι ο κόσμος το έχει ανάγκη, η τέχνη μάς λείπει. Παράλληλα, αυτό μου δίνει μια χαρά, είναι σαν να δημιουργείται μια λαχτάρα. Και όταν έρθει η ώρα να επιστρέψει το θέατρο, ο κόσμος θα το αγκαλιάσει ξανά".

Τα στερεότυπα 

"Η εξωτερική εμφάνιση είναι ένα πάρα πολύ δυνατό στοιχείο σύνδεσης. Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου. Γιατί, ακριβώς, δεν είναι κάτι παραπάνω από αυτό, εξωτερική εμφάνιση. Η ουσία, ο πλούτος και η ομορφιά του καθενός βρίσκονται σε πιο εσωτερικές στιβάδες και είναι πολύ κρίμα που συχνά χάνουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εξαιρετικούς ανθρώπους, επειδή τους απορρίπτουμε εξαιτίας στερεότυπων. Θεωρώ ότι είμαστε στην κατάλληλη εποχή ώστε να καταλάβουμε πόσο υπέροχοι και μοναδικοί και πανέμορφοι είμαστε, όλοι πάνω στη γη, έχουμε μια απίστευτη μοναδικότητα που δεν μπορεί να υπάρξει καν σύγκριση, ούτε ανταγωνισμός".

Η αξία της καλοσύνης 

"Οι καλοί άνθρωποι γύρω μου κάνουν κι εμένα καλύτερη. Όπου υπάρχει καλοσύνη και τη βλέπω, είναι σαν να μου την υπενθυμίζουν και την ενστερνίζομαι κι εγώ και αυτό είναι πάντα πολύ ανακουφιστικό. Η καλοσύνη κάνει καλό".

Τα όρια και ο χώρος

"Με τις συγκυρίες και τις καταστάσεις που έχουν αναδειχτεί γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν όρια που ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστούν. Όρια συμπεριφοράς, όρια στην
προσωπική, την επαγγελματική, την κοινωνική ζωή. Πρέπει να θεσπιστούν νόμοι που θα προστατεύουν αντί να αποκαρδιώνουν και να εγκαταλείπουν. Αυτά τα όρια θα μας βοηθήσουν να ζούμε καλύτερα και να επιτρέπουμε ο καθένας στον εαυτό του
και στους άλλους να ανθίζουν. Τώρα, που επιτέλους όλα αυτά γίνονται κατανοητά και σεβαστά, είναι η ώρα να ανοικοδομήσου- με έναν καλύτερο κόσμο".
 

Θύτης και θύμα

"Ο θύτης είναι και ο ίδιος θύμα του εαυτού του. Κάπου εκεί τελειώνει η κατανόηση. Οι άνθρωποι που "ζουν στο σκοτάδι” δεν τολμούν να αντικρίσουν την αλήθεια τους από φόβο και αυτός ο φόβος μεταφράζεται σε βία, κακοποίηση, πρόκληση κάθε είδους βλάβης στους άλλους. Αποδέκτης όλων αυτών, το θύμα. Που έμαθε πως δεν αξίζει, πως δεν έχει άλλη επιλογή, πως είναι ανήμπορο, πως η ανοχή στη βία είναι
μέρος της διαδικασίας. Έμαθε να φοβάται. Και αυτή η βία είναι τόσο απάνθρωπη που προκαλεί ακινησία, παράλυση. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Κανείς ποτέ στον κόσμο δεν πρέπει να βιώσει ξανά τέτοιον πόνο. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και να δημιουργηθεί επιτέλους σε όλους τους τομείς της ζωής μας ένα ασφαλές περιβάλλον ισότητας και δικαιοσύνης, που να προστατεύει κάθε άνθρωπο και τα δικαιώματά του".

Το ξεσκαρτάρισμα


"Δε με εκπλήσσει που μέσα σε αυτή τη συγκυρία της πανδημίας βγήκε στην επιφάνεια ένα τεράστιο θέμα κακοποίησης, με διάφορες μορφές, από άνθρωπο προς άνθρωπο. Αντίθετα, νιώθω ότι είναι απόλυτα συντονισμένο το γεγονός αυτό με την όλη κατάσταση, γιατί με έναν τρόπο γίνεται ένα γενικότερο "ξεσκαρτάρισμα”. Τα πράγματα επαναπροσδιορίζονται και επανατοποθετούνται. Οπότε, πόσο πιο γόνιμο έδαφος και κατάλληλη στιγμή για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Άλλωστε, αυτή η πανδημία μας υπενθύμισε την ανθρωπιά, την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη. Και όλα αυτά δεν περιορίζονται σε έναν τομέα της ζωής, αλλά "απλώνονται” παντού".

Με την ευγενική χορηγία της Βίκος 

ΒΙΚΟΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i