Πώς θα διώξεις το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις ανάλογα με το ζώδιο σου (Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθύς)

Κι όμως! Το ζώδιο σου μπορεί να σου αποκαλύψει τι να κάνεις για να αποβάλλεις το άγχος.

shutterstock_314572046

Ζυγός: Μοιράσου το

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της συνεργασίας. Αυτό σημαίνει πως έχεις ανάγκη από έναν έμπιστο άνθρωπο (βλ. κολλητή) που θα συμβουλεύεσαι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Στο ζώδιό σου είναι τονισμένος ο τομέας της διανόησης, οπότε αντλείς πολλή εγκεφαλική δύναμη για τις απαιτητικές καταστάσεις. Το να μπορείς να συζητήσεις διάφορα θέματα σε βοηθά να σκεφτείς διεξοδικά την κατάσταση – κι αυτό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους σου. Κάθε φίλος/σύντροφος που μπορείς να σε ακούσει ενεργητικά είναι μια καλή επιλογή για μια θεραπευτική συζήτηση.

Οι ιδέες του Shape:

Επικοινωνία στη σχέση: Μάθε να λες τι σε ενοχλεί

Τα 5 ροφήματα που σε κάνουν πιο έξυπνη!

5 τρόποι να ανανεώσεις τις φιλίες σου

Σκορπιός: Κάνε έρωτα

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της ένωσης – η συγχώνευση του πνευματικού, του συναισθηματικού και του σωματικού στοιχείου. Από φυσικής άποψης, συγχώνευση σημαίνει σεξ! Εάν το σεξ είναι ασφαλές και επιθυμητό, μπορεί να είναι απίστευτο αντιαγχωτικό για μία Σκορπιό. Εάν το σεξ δεν είναι επιλογή, μπορείς να επιλέξεις μια πνευματική ευχαρίστηση – άφησε τη φαντασία σου να ταξιδέψουν και θα σου ανοίξουν πύλες που επιτρέπουν να “συγχωνευτείς” με άλλους ανθρώπους σε όποιο επίπεδο και όπως επιθυμείς.

Οι ιδέες του Shape:

Πώς να στέλνεις σέξι μηνύματα στο κινητό για να τον τρελάνεις

Οι φόβοι στον έρωτα: Πότε να κάνουμε σεξ; Είναι σωστός για μένα; Κάθε απορία έχει απάντηση ΕΔΩ

Οι φόβοι στον έρωτα: Πότε να κάνουμε σεξ; Είναι σωστός για μένα; Κάθε απορία έχει απάντηση ΕΔΩ

Τοξότης: Φιλοσόφησέ το

Ως το τελευταίο ζώδιο της φωτιάς, ο Τοξότης προσπαθεί να καταλάβει το νόημα της σπίθας της ζωής και αναζητά συνεχώς το νόημα σε κάθε πτυχή της ύπαρξης. Ως φιλόσοφος, το να βρεις το δικό σου, μοναδικό νόημα του κόσμου μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια θετική οπτική. Χρειάζεται να γνωρίζεις την αποστολή σου – σε βοηθά να προσανατολιστείς και να προσπαθήσεις με όλες σου τις δυνάμεις να επιτύχεις τους στόχους σου. Όταν είσαι αγχωμένη, θα πρέπει να αναζητήσεις έμπνευση από μεγάλους δασκάλους, να διαβάζεις λόγια που σε παρακινούν ή να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις έναν δικό σου προσωπικό φιλοσοφικό κώδικα – μια καλή ιδέα θα ήταν να κρατάς ημερολόγιο.

Οι ιδέες του Shape:

Τα μυστικά ευτυχίας από τους… αρχαίους που θα διαβάσεις πρώτη φορά

Αιγόκερως: Κάνε ένα σχέδιο

Ο Αιγόκερως είναι το κατσίκι που συνεχώς σκαρφαλώνει το μεταφορικό βουνό – θέλεις να μπορείς να κοιτάζεις μπροστά. Όταν το μονοπάτι δυσκολεύει και δεν είσαι βέβαιη πώς θα εκτελέσεις τα σχέδιά σου, τότε θα αρχίσεις να αγχώνεσαι. Οπότε χρειάζεσαι πολλά εναλλακτικά σχέδια. Σε κάποιο επίπεδο, θέλεις να χτίσεις τη δική σου αυτοκρατορία. Αυτό σε βοηθά να δημιουργήσεις ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία σχέδια καθώς και σχέδια για τα επόμενα 5, 10 και 20 χρόνια. Αυτό καταπραΰνει το πάντα ενεργό (και φιλόδοξο) πνεύμα σου.

Οι ιδέες του Shape:

Θες να τρως υγιεινά, να χάσεις κιλά, να γυμναστείς; Έτσι θα πετύχεις κάθε στόχο! (οι νέες έρευνες)

Τα μυστικά του ψυχολόγου για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς!

Τα 6 μυστικά για να πετύχεις στη ζωή σύμφωνα με τις έρευνες ψυχολογίας (το 2 ΔΕΝ το περιμέναμε!)

Υδροχόος: Φτιάξε ένα κολάζ

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που κυριαρχεί στις ελπίδες, τα όνειρα και τους στόχους. Με άλλα λόγια – Υδροχόε, είσαι η οραματίστρια του ζωδιακού. Δεν έχεις χρόνο για τις καθημερινές κοινοτυπίες. Όταν μια Υδροχόος αγχώνεται, μπορείς να ανακουφιστείς “πατώντας” στην ικανότητά σου να οραματίζεσαι. Πήγαινε ένα βήμα παραπάνω τoν τρόπο της σκέψης σου. Θα επιτύχεις τη διορατική σκέψη εστιάζοντας στο επιθυμητό συναίσθημα σε κάθε περίπτωση – αυτό θα σε βοηθήσει να ξαναβρείς την προοπτική και τη θετική σκέψη. Φτιάξε ένα κολάζ επάνω σε έναν πίνακα: αυτό σε βοηθά να απεικονίσεις ένα ιδανικό μέλλον και να ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό το άγχος σου. Ο Υδροχόος είναι επίσης το ζώδιο των ομάδων, οπότε σαν bonus κίνηση βάλε μερικές φίλες σου στο παιχνίδι.

Οι ιδέες του Shape:

Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος; (δες τι τύπος στρες είσαι!)

Ιχθύς: Διαλογίσου

Ιχθύς ίσον υπέρβαση! Καθώς είναι το τελευταίο ζώδιο του κύκλου, οι Ιχθύες είναι η περίληψη της εμπειρίας όλων των άλλων ζωδίων. Στην αστρολογική θεωρία, οι Ιχθύες συμπεριλαμβάνουν όλη τη γήινη εμπειρία και είναι το ζώδιο που επικοινωνεί με τον πνευματικό κόσμο. Ως το τελευταίο ζώδιο του νερού (με κυρίαρχο στοιχείο του τα συναισθήματα), ο Ιχθύς νιώθει όλα τα συναισθήματα της ανθρωπότητας. Είσαι συμπονετική και ευαίσθητη και χρειάζεται να κάνεις κάτι με όλα αυτά τα συναισθήματα και την κατανόηση του κόσμου. Η καλύτερη συνταγή για να νικήσεις το άγχος; Διαλογίσου. Ο διαλογισμός καθαρίζει το μυαλό σου και σε συνδέει με το ένστικτό σου, το οποίο μεταλλάσσει τα κύματα των συναισθημάτων σε ηρεμία και βαθύτερη αντίληψη και κατανόηση.

Οι ιδέες του Shape:

Στάση όρθιου διαλογισμού: Κάνε την άσκηση που γυμνάζει χωρίς να κάνεις τίποτα!

Φάκελος Διαλογισμός: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

10 καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν ευτυχισμένη

Συνέχισε εδώ με τα υπόλοιπα ζώδια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i