Ενίσχυση του ανοσοποιητικού για όλη την οικογένεια: Βρήκαμε το "κλειδί" για να κλείσουμε την πόρτα στις ιώσεις

Το κοινό μυστικό των guru του ευ ζην.

happy healthy family iStock

Οι ιώσεις για εμένα ήταν πάντα σαν τους αντιπαθητικούς συγγενείς: Έρχονται χωρίς να τους έχεις καλέσει, απροειδοποίητα, ξαφνικά, κάθονται πολύ περισσότερο από όσο θα ήθελες και έχουν απαιτήσεις από εσένα να αναπροσαρμόσεις το πρόγραμμά σου στα μέτρα τους.

Και σαν να μην έφταναν οι ήδη υπάρχοντες παράγοντες που μας καθιστούν επιρρεπείς στις ιώσεις, όπως η πτώση θερμοκρασίας, η πανδημία έχει πια δώσει σε όλα νέες διαστάσεις.

Ο χειμώνας είναι εδώ, η εποχιακή γρίπη επίσης, ενώ η φετινή σεζόν με βρίσκει όχι κλεισμένη στην ασφάλεια του covid-free σπιτιού μου (όπως η περσινή), αλλά εκτεθειμένη σε όλους τους κινδύνους: Καθημερινές μετακινήσεις για το γραφείο, τα ψώνια και τις υποχρεώσεις, επαφή με πολύ κόσμο και σίγουρα με πολύ λιγότερο χρόνο για ξεκούραση, καλή διατροφή και γυμναστική.

Όλα αυτά δεν ισχύουν μόνο για εμένα, αλλά για όλα τα μέλη της οικογένειας, οπότε η αναζήτηση ενός τρόπου ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος που να είναι εξίσου αποτελεσματικός για όλους μας, ήταν κάτι που με απασχόλησε αρκετά.

Γιατί, η αλήθεια είναι πως όσο κι αν προσέχουμε, όσους χυμούς πορτοκάλι κι αν πίνουμε και όσο καλά κι αν ντυνόμαστε (το σύνδρομο "ζακέτα να πάρεις" έπιασε τόπο εδώ), ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως έχουμε θωρακιστεί επαρκώς.

Ωστόσο, μαζί με τη γιατρό που εμπιστεύομαι, εγώ και η οικογένειά μου καταφέραμε να βρούμε το  "κλειδί" για να κλείσουμε την πόρτα στις ιώσεις. Αν ήθελα να είμαι πιο ακριβής, δεν πρόκειται απλά για κλειδί αλλά για πόρτα ασφαλείας και ίσως και ολόκληρο σύστημα συναγερμού.

Προβιοτικά: Ο pro σύμμαχος του ανοσοποιητικού μου (και όλης της οικογένειας)

Τι μπορώ να κάνω για να γλιτώσουμε από τις ιώσεις φέτος και εμείς και τα παιδιά που κάθε μέρα στο σχολείο "φλερτάρουν" με πολλές από αυτές; ήταν η ερώτηση που απηύθυνα στη γιατρό μου λίγο πριν μου μιλήσει για τη συνήθεια που θα άλλαζε τη ζωή όλων μας: Τα συμπληρώματα προβιοτικών.

Προβιοτικά όπως προλαμβάνω

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατηγορία συμπληρωμάτων που βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού, του ανοσοποιητικού αλλά και ολόκληρου του οργανισμού. Τα προβιοτικά δεν είναι τίποτα άλλο από τα βακτήρια που αποτελούν τους φυσιολογικούς κατοίκους των εντέρων.

Και αν η λέξη "βακτήρια" σε τρομάζει και σου δημιουργεί αυτοματοποιημένους αρνητικούς συνειρμούς, να σε καθησυχάσω εξηγώντας πως υπάγονται στα "καλά" ή αλλιώς "φιλικά" βακτήρια. Ναι, υπάρχουν και αυτά, ποιoς θα το πίστευε; Μάλιστα, είναι άκρως απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς βοηθούν το σώμα να λειτουργεί ομαλά, να διατηρείται υγιές και να αντιμετωπίζει τις νόσους και τις ασθένειες: Ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε όλοι ειδικά την περίοδο αυτή.

Ένας "πόλεμος" ανάμεσα σε φιλικά και παθογόνα βακτήρια

Παρόλο που όλοι γεννιόμαστε με ένα υγιές εντερικό περιβάλλον, ο πληθυσμός των φιλικών βακτηρίων βάλλεται συνεχώς από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες όπως: κακή διατροφή, στρες, αλκοόλ, αντιβιώσεις, εγκυμοσύνη κ.ά.Έτσι, η ισορροπία ανάμεσα στα δύο είδη βακτηρίων καθίσταται ευαίσθητη και συνεχώς μεταβαλλόμενη.

Δώσε θάρρος στα παθογόνα βακτήρια να σου ρίξουν το ανοσοποιητικό 

Όταν η αναλογία των φιλικών προς τα παθογόνα βακτήρια ελαττώνεται, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους πολλά δυσάρεστα συμπτώματα όπως υπερβολικά αέρια, εντερική τοξικότητα και δυσκοιλιότητα, που αν δεν καταπολεμηθούν άμεσα μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Για αυτό λοιπόν και εγώ φρόντισα να εφοδιαστώ με συμπληρώματα προβιοτικών για όλη την οικογένεια, καθώς:

  • Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού
  • Παράγουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά
  • Βελτιώνουν τη διαθρεπτική απορρόφηση των βιταμινών, των μετάλλων και των αμινοξέων
  • Συνθέτουν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του νευρικού συστήματος
  • Μειώνουν τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια 
  • Προλαμβάνουν τις τροφικές δηλητηριάσεις
  • Συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και τη ρύθμιση του σακχάρου
  • Προωθούν την καλή ποιότητα της επιδερμίδας
  • Βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των οστών

Έτσι, κατάφερα να βρω τα ιδανικά για εμένα και την οικογένειά μου συμπληρώματα προβιοτικών στα "μαγικά" μπουκαλάκια της Flora, κατάλληλα σχεδιασμένα για να να αντανακλούν τη σύνθεση και την ποικιλομορφία της υγιούς εντερικής χλωρίδας στα διαφορετικά ηλικιακά στάδια της ζωής. Οι παππούδες, οι γονείς, αλλά και τα παιδιά του σπιτιού, λένε "όχι" στις ιώσεις με απόλυτη επιτυχία, χάρη στη σειρά προβιοτικών της Flora που προωθούν την εντερική υγεία και ενισχύουν την άμυνα ενάντια στις παθήσεις.

Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τη λήψη τους;

Προκειμένου να έχουμε οικογενειακώς τα βέλτιστα αποτελέσματα από τα προβιοτικά, οι ειδικοί προτείνουν να:

  • Λαμβάνονται τακτικά, κατά προτίμηση σε καθημερινή βάση
  • Λαμβάνονται μετά το φαγητό, με γεμάτο στομάχι

Γιατί τα προβιοτικά της Flora με "κέρδισαν" από την πρώτη κάψουλα

  • Είναι ειδικά παρασκευασμένα και ελεγμένα ώστε να περνούν με ασφάλεια μέσα από τα οξέα του στομάχου και να φτάνουν στο έντερο ακέραια, γι' αυτό και δεν χρειάζονται εντερική επίστρωση.
  • Περιέχουν μόνο επιλεγμένα αποικιστικά στελέχη που έχουν ικανότητα επιβίωσης και αναπαραγωγής στις ανθρώπινες βλεννογόνους
  • Είναι εγγυημένα ζωντανά και ενεργά με αναγραφόμενο τον αριθμό των ζωντανών βακτηρίων επί της συσκευασίας μέχρι και τη λήξη
  • Διατηρούνται σε ψυγείο για μέγιστη προστασία
  • Οι κάψουλες μπορούν να ανοιχτούν και το περιεχόμενό τους να αναμιχθεί με δροσερό ή χλιαρό νερό, εξομοιώνοντάς τα έτσι με αυτά που παίρνουμε κατευθείαν από τις ωμές τροφές.

MedMelon
MedMelon

Το καλύτερο; Υπάρχει μια εξειδικευμένη πρόταση για όλους:

  • Toddler’s Probiotic, προβιοτικά για βρέφη και μωρά 1-3 ετών. Πρόκειται για συγκεκριμένες καλλιέργειες ειδικά επιλεγμένες για την πολύτιμη συμβολή τους στην βρεφική υγεία.
  • Super Hi-Potency Microbiota, προβιοτικά για την υγεία  του παχέος εντέρου, κατάλληλα για άτομα από 19 ετών και άνω. Απευθύνονται σε ανθρώπους με χρόνια προβλήματα με την εντερική τους υγεία.
  • Super Adult Microbiota, προβιοτικά για ενήλικες 19-54 ετών που διασφαλίζουν την εντερική ισορροπία των ενηλίκων.
  • Super 8 Plus Microbiota, προβιοτικά για την αντιμετώπιση των μυκητιάσεων και του συνδρόμου εντερικής διαπερότητας, για άτομα19 ετών και άνω.
  • Super 5 Probiotic, προβιοτικά για τη στοματική υγεία για όλες τις ηλικίες, με φιλικά βακτήρια που ενισχύουν τη στοματική υγεία και καταπολεμούν τα παθογόνα.
  • Senior’s Probiotic, προβιοτικά για ενήλικες άνω των 55 ετών. Προέρχονται από συγκεκριμένες καλλιέργειες που αντανακλούν μια υγιή μικροχλωρίδα για ενήλικες 55+.
  • Kids Probiotic, προβιοτικά για παιδιά 4-15 ετών. Προέρχονται από καλλιέργειες ειδικά επιλεγμένες για την πολύτιμη συμβολή τους στην παιδική υγεία.

Εν κατακλείδει, με ένα εξοπλισμένο "μπρελόκ" που περιλαμβάνει πολλά κλειδιά (υγιεινή διατροφή, επαρκής ενυδάτωση, ποιοτική ξεκούραση, γυμναστική, σωστός ρουχισμός) μπορεί κανείς να κλείσει την πόρτα στις ιώσεις μια και καλή. Αναπόσπαστο μέρος στο μπρελόκ αυτό είναι και τα προβιοτικά, στο όνομα των οποίων πίνουν νερό όλοι οι ειδικοί της υγείας και σίγουρα αξίζουν την επένδυσή σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i