Μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε: Τα "μυστικά" της Cameron Diaz

49 ετών και λαμπερή, η Cameron Diaz αποδέχεται το πέρασμα του χρόνου, μοιράζεται όμως μαζί μας κάποια πολύ σημαντικά μυστικά αντιγήρανσης και ευεξίας.

Cameron DIaz Splash News / Ideal Image

Μια ανάσα πριν τα 50 της χρόνια, η Cameron Diaz ακούγεται σαν να μη φοβάται το πέρασμα του χρόνου. Συνομιλώντας με την ραδιοφωνική παραγωγό, δημοσιογράφο και πολλά άλλα Michelle Visage στο BBC Rule Breakers podcast, η Diaz εξήγησε πως ο βασικός της στόχος είναι να νιώθει καλά με τον εαυτό της και πως αφότου αποχώρησε από τον κόσμο της showbiz το 2014, έχει μπει σε μία διαφορετική φάση φροντίδας του εαυτού της.

Διαβάστε Επίσης

Παρότι όπως, η ίδια ομολογεί, δεν διατηρεί μία στάνταρντ ρουτίνα φροντίδα του προσώπου της, η γυναίκα λάμπει! Και ίσως η συγγραφέας δύο βιβλίων -The Body Book και The Longevity Book- ξέρει κάτι παραπάνω για το πώς να μεγαλώνει όμορφα και να έχει ποιότητα στην κάθε της μέρα.

Τα μυστικά αντιγήρανσης και ευεξίας της Cameron Diaz

Έχει κόψει το τσιγάρο

Παρότι σήμερα η ηθοποιός είναι πολύ συνειδητοποιημένη για τη φροντίδα της υγείας της, υπήρξε ένθερμη καπνίστρια. Σύμφωνα με το βιβλίο της The Longevity Book (Το βιβλίο της μακροζωίας), λέει ότι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θα ήθελε να έχει σταματήσει νωρίτερα. "Εάν είχα μία μηχανή του χρόνου και μπορούσα να πάω πίσω σε εκείνη την περίοδο της ζωής μου, δεν θα είχα ανάψει ποτέ εκείνο το πρώτο τσιγάρο", γράφει.

Διαβάστε Επίσης

Δίνει προτεραιότητα στον ύπνο

"Περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας κοιμισμένοι –ή προσπαθώντας να κοιμηθούμε- και η ποιότητα του χρόνου που περνάμε κοιμισμένοι προσδιορίζει τη διάθεση και τη διανοητική μας οξύτητα, όχι μόνο για το επόμενο πρωί αλλά και για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας", έχει γράψει η Diaz στο The Body Book. (Το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2014 από τις Αττικές Εκδόσεις.)

Διαβάστε Επίσης

Δεν αγχώνεται για το πέρασμα του χρόνου

Η Diaz όχι μόνο δείχνει νέα, αλλά δεν αγχώνεται μήπως γεράσει. Στο The Body Book, λέει: "Πολλοί από εμάς φοβούνται την ιδέα της γήρανσης -να μεγαλώσουμε, να είμαστε λιγότερο κινητικοί, να έχουμε λιγότερη ενέργεια, να είμαστε λιγότερο ο εαυτός μας. Εγώ όμως βλέπω αλλιώς τη γήρανση: το να μεγαλώνεις είναι ευλογία και προνόμιο και εάν βάλεις σε μια νεότερη ηλικία τα θεμέλια για μια υγιεινή ζωή, τα χρόνια μετά μπορεί να είναι κάποια από τα καλύτερα της ζωής σου. Και δεν αναφέρομαι στο να διατηρήσουμε μία νεανική εμφάνιση. Δεν έχει να κάνει με την ομορφιά και την αισθητική του σώματός μας. Θέλω να νιώθετε νέες. Θέλω να νιώθετε δυνατές. Εγώ για παράδειγμα μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι νιώθω καλύτερη και πιο δυνατή και πιο ικανή τώρα απ’ ότι όταν ήμουν είκοσι χρονών, επειδή έχω φροντίσει καλύτερα τον εαυτό μου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια απ’ ότι έκανα τα πρώτα εικοσιέξι χρόνια της ζωής μου".

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i