Προσέχεις τις θερμίδες που καταναλώνεις; Δεν προλαβαίνεις να φας αρκετά πράσινα και αμφιβάλλεις για το αν παίρνεις αρκετές βιταμίνες;  Να το κοκτέιλ υπερδύναμης (ή αλλιώς ο πιο ισχυρός σύμμαχός σου)

Κοκτέιλ από σούπερ τροφές, οργανικές και ζυμωμένες με προβιοτικά για θρέψη, ενέργεια, κινητικότητα του εντέρου.

υγιής γυναίκα Istock

Η καλή και ισορροπημένη διατροφή χρειάζεται χρόνο και καλό προγραμματισμό, χαρακτηριστικά τα οποία αν δεν ανήκουν στην καθημερινότητά σου, επόμενο είναι να οδηγηθείς σε κακές επιλογές που επηρεάζουν το σώμα σου και κατ’ επέκταση την υγεία σου. Πόσα φρούτα και λαχανικά τρως την ημέρα; Προτιμάς το τσάι ή τον καφέ; Έχεις παρατηρήσει πως τον τελευταίο καιρό νιώθεις κόπωση, χωρίς να μπορείς να αντεπεξέλθεις στις ημερήσιες υποχρεώσεις.

Πριν από λίγους μήνες κι εγώ εμφάνισα τα παραπάνω συμπτώματα, γεγονός που απέδωσα στην έλλειψη βιταμινών και λαχανικών από τη διατροφή μου. Ωστόσο, το απαιτητικό μου πρόγραμμα στη δουλειά δεν μου επέτρεπε να κάνω συχνά και μικρά γεύματα, με αποτέλεσμα να παραμελήσω τα φρούτα, ενώ η έλλειψη χρόνου με οδηγούσε στο να παραγγέλνω το γρήγορο και το εύκολο. Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα να κάνω μία αλλαγή στον τρόπο ζωής μου και πιο συγκεκριμένα στο διατροφικό μου πρόγραμμα, ξεκινώντας το Φυτικό Μείγμα Οργανικής καλλιέργειας, Beyond Greens® της MedMelon.

Τι είναι το Beyond Greens®

Σε μορφή σκόνης και εύκολο στη χρήση – σε δευτερόλεπτα είχα ένα ρόφημα- το οποίο στην ουσία μου πρόσφερε τις χαμένες μερίδες λαχανικών που μέχρι τώρα δεν κατανάλωνα. Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, το Beyond Greens® μου πρόσφερε έναν συνδυασμό μπρόκολου, kale και μεγάλης ποικιλίας υπερτροφών, το οποίο ήταν ό,τι χρειαζόμουν στην τρελή καθημερινότητά μου.

Συστατικά στο μικροσκόπιο

Με μία επιλογή εκλεκτών συστατικών, το Beyond Greens® περιλαμβάνει βλαστούς δημητριακών (κριθάρι, βρώμη, σιτάρι, αλφάλφα, σίκαλη), απολιπωμένο λιναρόσπορο, μπρόκολο, τζίντζερ, χλορέλα, dulse, γλυκόριζα, σπιρουλίνα, kale, απολιπωμένο ηλιόσπορο και σουσάμι. Όλα τα συστατικά είναι ανεπεξέργαστα και οργανικά, ενώ οι ωμοί βλαστοί δημητριακών προέρχονται από τα νεαρά πράσινα φυτά που, όταν ωριμάσουν πλήρως, θα δημιουργήσουν τους κόκκους δημητριακών. Το σημαντικό είναι πως από τη στιγμή που οι βλαστοί δημητριακών είναι λαχανικά, δεν περιέχουν γλουτένη. Παράλληλα, δεδομένου ότι το μείγμα είναι ζυμωμένο με προβιοτικά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ευκολότερη πέψη και τη μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

medmelon beyond greens

Ποια είναι τα οφέλη;

Σχεδόν αμέσως από τις πρώτες ημέρες της κατανάλωσης του μείγματος, παρατήρησα διαφορά στην ενεργητικότητά μου, η οποία ήταν σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Επιπλέον, χάρη στα δραστικά του συστατικά, κατάφερα να θωρακίσω την άμυνα και την ανοσία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να μη φοβάμαι μήπως αρρωστήσω. Από την άλλη, με βάση τα superfood στοιχεία που περιλαμβάνει, τα οποία αποδεδειγμένα δρουν κατά της γήρανσης, το δέρμα μου σύντομα θα με ευγνωμονεί. Επίσης, σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα με τη χοληστερίνη ή τον μεταβολισμό, το Beyond Greens® σε βοηθάει να τα ρυθμίσεις.

Γιατί είναι σημαντικά τα οργανικά πράσινα;

Δεδομένου ότι τα οργανικά, μη επεξεργασμένα λαχανικά έχουν να προσφέρουν στον οργανισμό πολλά οφέλη, είναι σημαντικό να εντάσσονται στη διατροφή μας και να τα επιλέγουμε έναντι των γρήγορων και βολικών τροφίμων. Και σου το λέω εγώ που έπαθα και έμαθα. Ειδικότερα, το Beyond Greens® μέσα σε λίγες ημέρες είχε την ικανότητα να αποκαταστήσει την ισορροπημένη διατροφή, καθώς μου παρείχε άμεσα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατή η ορθή απορρόφησή τους, να βελτιωθεί η πέψη και η κινητικότητα του εντέρου, να αυξηθεί η ενεργητικότητα, η αντοχή, η εγκεφαλική δραστηριότητα και η ανοσία. Με λίγα λόγια είναι το ιδανικό σκεύασμα για εσένα που τρέχεις όλη ημέρα, ωστόσο θέλεις να διατηρήσεις μία ισορροπημένη διατροφή για μία σταθερή υγεία.

Γιατί ξεχωρίζει το Beyond Greens®;

Στην ουσία τρέφεσαι με λαχανικά, χωρίς να το καταλαβαίνεις και να χάνεις χρόνο, ενώ ένα από τα σημαντικά του στοιχεία είναι ότι αποκτάς όλα τα πλεονεκτήματα της χυμοποίησης των λαχανικών και τις φυτικές ίνες τους, χωρίς όμως τα φυσικά σάκχαρά τους. Όπως προαναφέρθηκε δεν περιέχει γλουτένη, ενώ είναι κατάλληλο για άτομα με χορτοφαγική διατροφή. Είναι ελαφρύ σε θερμίδες, δεδομένου ότι μία κουταλιά της σούπας περιέχει 30 θερμίδες, όταν ένα μέτριο καρότο αποδίδει 45. Παράλληλα, στη μία αυτή κουταλιά περιέχεται το 10% της ΣΗΔ βιταμίνης C και το 20% της ΣΗΔ σε σίδηρο, όπως 3 γραμμάρια (12% της ΣΗΔ) φυτικών ινών και 2 γραμμάρια πρωτεϊνών.

Πώς να το απολαύσεις;

Είτε μπορείς να το ανακατεύσεις σε νερό για να το πιεις ως ρόφημα, είτε μπορείς να το προσθέσεις στον χυμό, στο γιαούρτι ακόμα και τη σαλάτα σου. Σύμφωνα με τις οδηγίες μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέχρι τρεις φορές την ημέρα, μαζί με το πρωινό σου, μεταξύ των γευμάτων ή ακόμα και στον καφέ σου. Προκειμένου να διατηρήσεις τη φρεσκάδα του, το προτιμότερο είναι να μείνει στο ψυγείο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να μείνει και εκτός.

Μήπως βρήκες κι εσύ τον τρόπο να κάνεις μια αλλαγή στη διατροφή σου; 

Useful Info: Το προϊόν παρασκευάζεται από την καναδική εταιρία Flora και διατίθεται από τη MedMelon. Μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i