Σεξ στην εμμηνόπαυση: Η Naomi Watts μιλά ανοιχτά και εμείς την ακούμε με πολύ ενδιαφέρον

Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα στη συζήτηση για την εμμηνόπαυση - δεν έχουμε όμως πει αρκετά. Ευτυχώς κάποιες γυναίκες τα λένε για μας και εμείς τις ακούμε με ενδιαφέρον.

Naomi Watts Splash News / Ideal Image

Η εμμηνόπαυση φαίνεται πως είναι ένα από τα hot topic συζήτησης της εποχής μας. Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να μη μιλάμε ανοιχτά για όλα όσα συμβαίνουν αυτή την -φυσιολογική- περίοδο της ζωής μιας γυναίκας. Και ένα από τα θέματα για τα οποία ψιθυρίζουμε είναι η κολπική ξηρότητα και τα βοηθήματα για μια πιο πλήρη και ικανοποιητική ερωτική στην εμμηνόπαυση.

Η ηθοποιός Naomi Watts ευτυχώς μιλά ανοιχτά γι' αυτό. Ίσως βοηθά το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει μια εταιρεία με προϊόντα φροντίδας στην εμμηνόπαυση και την προεμμηνόπαυση, σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα μετράει. 

Σεξ στην εμμηνόπαυση: Η Naomi Watts μιλάει γι' αυτό

Naomi Watts
Instagram

Σε ένα τελευταίο της post στο Instagram η γνωστή ηθοποιός αναρτά μαζί δύο φωτογραφίες, μία από μια διαφήμιση για ταμπόν που είχε κάνει στα 15 της και μία σημερινή. Στην πρώτη αναρωτιέται πότε μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί ταμπόν και στη δεύτερη πότε μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί λιπαντική κρέμα κόλπου. Και σχολιάζει:

"Γιατί μπορούμε να συζητάμε για την περίοδο και την εφηβεία με άνεση όταν όμως μιλάμε για την εμμηνόπαυση, και ναι, την ξηρότητα... όλοι αρχίζουμε να διστάζουμε... Δημιούργησα αυτό το ποστ σε μια προσπάθεια να μιλήσω ανοιχτά για τις ορμονικές αλλαγές στη ζωή της γυναίκας. 

Έκανα αυτό το διαφημιστικό για τα ταμπόν όταν ήμουν 15... κοιτάζω μπροστά... γεμάτη σιγουριά... περιέργεια... "πότε μπορώ να αρχίσω να χρησιμοποιώ ταμπόν;" Η άλλη φωτογραφία θα μπορούσε να δείχνει πως μια γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίζει τις ορμονικές αλλαγές της εμμηνόπαυσης με την ίδια τόλμη. 

Όταν έρχεται η ώρα της "ενήλικης εκδοχής" των ορμονικών αλλαγών μπαίνουμε στις σκιές της μυστικότητας και της ντροπής... με μια απόλυτη έλλειψη ενημέρωσης και παραπληροφόρηση!" 

Η Naomi Watts συνεχίζει μιλώντας για τις λιπαντικές κρέμες. "Μια λιπαντική κρέμα μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ερωτική επαφή. Κάποιες γυναίκες μπορεί να τη χρειάζονται λόγω της κολπικής ξηρότητας ή άλλων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, πολλές όμως, ανεξάρτητα από την εμμηνόπαυση, απλά τη βρίσκουν απολαυστική. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλο στίγμα για τα λιπαντικά κόλπου. Κάποιοι άνθρωποι έχουν μάλιστα φτάσει να νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτούς εάν τους αρέσει ή αν χρειάζονται μια λιπαντική κρέμα".   

Διαβάστε Επίσης


 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i